Vad är en certifierad personlig tränare?

Certifierad personlig tränare har kondition som arbetar professionellt med enskilda kunder och hjälpa dem att uppfylla sina personliga träningsmål. Även om det är möjligt att vara en personlig tränare utan certifiering är certifierad personlig tränare erkännas som besitter särskild kompetens och utbildning som kan öka effektiviteten av utbildningsprogram för kunden. Processen används för att bli en certifierad personlig tränare varierar från land till land, men det finns vanligen minst ett par organisationer i de flesta nationer som intygar personliga tränare.

Ett av de utmärkande egenskaperna hos en certifierad personlig tränare är att tränare fokuserar på fitness mål och behov den enskilda kunden. I stället för att använda breda program som kan användas med flera personer samtidigt arbetar personlig tränare med varje kund för att utforma en fungerande fitness regim som är i linje med individens nuvarande kondition. Samtidigt kommer att regimen har potential att hjälpa kunden att arbeta stegvis mot öka den allmänna kondition på ett ansvarsfullt sätt.

Även en certifierad personlig tränare är främst inriktad på fysisk kondition genom motion eller styrketräning, är det inte ovanligt att utbildare att även ha vissa kunskaper i frågor som gäller kost och stresshantering. Detta innebär att tränaren är ofta kunna göra rekommendationer för livsmedel som ska ingå i den dagliga kosten att förse kroppen med essentiella näringsämnen och samtidigt ta hänsyn till någon diet som beror på befintliga hälsotillstånd. Till exempel, en certifierad personlig tränare som arbetar med en person med typ 2-diabetes kommer att hjälpa den enskilde att utforma en diet plan som använder sig av komplexa kolhydrater i begränsad mängd, för att undvika enkla kolhydrater som orsakar spikar blodsockerhalten och ger inte energi i hela dagen.

När man ställer frågan "Hur blir jag certifierad?" den blivande certifierade personliga tränare ofta måste genomgå en praktikperiod som är godkänd av en organisation som hjälper till att sätta branschstandarder i det land ursprung. Utsikten måste visa en förtrogenhet med olika typer av motion och kropp byggteknik och strategier, samt ha den kompetens som krävs för att arbeta med kunder på individuell basis. Vissa ackrediterar organisationer kräver regelbunden översyn av eventuella intyg utfärdat tidigare, för att se till att den registrerade tränare fortsätter att upprätthålla de normer som fastställts av organisationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.