Vad är en Tumörsuppressorgen?

En gen tumörsuppressorgener är en skyddande gen som hjälper till att hämma tillväxten av cancerceller i lokala delar av kroppen. Vid normal celldelning, cellerna dela sig och lever bara under en kort tid innan han avled. Cancerceller beter sig inte som normala celler och börjar föröka sig okontrollerat. De blir också odödliga om det inte finns interventioner genomförs för att döda den utom kontroll celler. En Tumörsuppressorgen är hälften av alla celler som agerar för att förhindra uppkomsten av cancer.

I varje cell finns kromosomer från varje persons föräldrar. Om en av dessa kromosomer är skadad, saknas eller är muterad, fungerar den andra kromosomen i varje par som en dominant gen och hindrar mutationen orsakar cancer. Det är möjligt, howeer, för dessa tumörsupressorgener att så småningom kunna mutera sig på grund av yttre faktorer.

tumörsuppressorgener hjälp stoppa cancerogena svulster, eftersom de innehåller proteiner som stoppar de muterade cellerna från att växa. Om skadade celler inte kan växa i snabb takt, kan de inte orsaka cancer. Cancer blir en sannolikhet när Tumörsuppressorgen också muterar.

muterar till en Tumörsuppressorgen sker oftast på grund av dåliga val i livsstil eller vana. När en person röker, äter cancerframkallande-rika livsmedel, eller underlåter att tillhandahålla immunsystemet med vad den behöver för att fungera på rätt sätt kan mutationer uppstå. När detta händer är både kromosomer skadade och det finns ingenting står i vägen för hyperaktiva celldelning.

muterade celler är ofta nedärvda egenskaper som en förvärvar från en eller båda föräldrarna. Det är möjligt att förhindra Tumörsuppressorgen i kroppen från mutera och orsaka cancer. Man bör äta mat som främjar ett immunförsvar på grund av vita blodkroppar hjälpa till att leta upp och slå muterat celler. Hantering stress och utövar regelbundet är också immun boosters. Saker att undvika omfatta röka, äta för mycket fett eller rött kött, och lever ett stillasittande liv.

BRCA1 är en typ av Tumörsuppressorgen finns i bröstet. Hos kvinnor som får bröstcancer är den suppressor gener är vanligen genetiskt skadats från födseln. Detta är fel som kan föras vidare från generation till generation, och det kraftigt ökar en persons risk för cancer. Samma grundläggande idén är i arbete i alla system i kroppen, även om varje Tumörsuppressorgen har sitt eget namn och cancer förhindra protein.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.