Vad är en Gastric Sleeve resektion?

Gastric hylsa resektion kan vara första steget mot gastric bypass, eller en viktminskning kirurgi på egen hand. Den används ofta på människor som är kritiskt feta, och vars kroppar kanske inte kan hantera den enorma stressfaktorerna av en fullständig gastric bypass operation. Den har en låg riskfaktor, med ca 3-5% av patienter som lider biverkningar av operationen, men det kan inte vara helt effektiv på lång sikt, och patienter som genomgår det kan göra så för att gå ner i vikt som en förberedelse för att ha gastric bypass när deras kroppar är friskare.

Metoden för att utföra gastric ärm resektion kan ibland kallas mage häftning. Huvudsak två tredjedelar av magsäcken tas bort, som lämnar magen i form av en tub eller hylsa. Detta begränsar avsevärt mängden mat intag och kan minska fysisk hunger sug. Överätande speciellt kort efter gastric ärm resektion resulterar ofta i kräkningar.

Detta ingrepp utförs på sjukhus, och som normalt kräver flera dagars vistelse därefter. Det är oerhört viktigt att följa anvisningarna i kosten när du kan äta de flesta normala livsmedel igen. Först måste du begränsa intaget, som normalt är hjälpta av att äta 5-6 små måltider per dag. Måltiderna är mycket små, en bit bröd kan anses frukost.

Mat måste också tuggas mycket noggrant, eftersom magen tenderar att sakna syra för att bryta ner stora bitar av mat. Under de första dagarna efter gastric ärm resektion, mest livsmedel måste ätas mosade. De återstående mage "ärm" är mycket känslig för hög syra, mycket söt och /eller kolsyrade drycker. Du får inte heller använda de flesta antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen eller acetylsalicylsyra eftersom dessa kan irritera magen åtminstone, och /eller orsaka magen att blöda.

En del människor är under det felaktiga intrycket att alla typer av kirurgi för att korrigera fetma kommer helt enkelt att ta hand om problemet utan någon ansträngning för deras räkning. Detta är definitivt inte fallet med gastric ärm resektion. Dietary begränsningar måste införas och människor som har kirurgi är vanligtvis rådde om vad de ska äta och bör undvika. Som en person återvinner från magsäcken ärm resektion, och börjar förlora övervikt, kan utöva bidra till att påskynda denna process och uppmuntras. Omfattande följa upp patienterna efter ingreppet är skyldig att göra vissa personen i fråga fortfarande mår bra efter operationen och efter alla läkare.

äta för mycket, när det inte orsakar kräkningar, kan göra mag hylsa resektion mindre effektivt över tiden. Magen ärm kan sträcka och skapar ett större mage påse för livsmedel, som inte får faktiskt kontrollerar hunger eller begränsa matintaget. Läkarna uppskattar att de flesta människor förlorar ungefär 40-60% av övervikt med denna kirurgi i ungefär ett år, men detta kan bero på att strikt följa kostrekommendationer. Stretching av hylsan kan göra det nödvändigt senare full gastric bypass att helt avskaffa kvarvarande övervikt.

Även mag ärm resektion kirurgi medför en mycket lägre risk än full gastric bypass, har det fortfarande risker som måste vägas. Det är också endast delvis effektiv om en person förbinder sig att ändrade kost-och motionsvanor. Dem som satsar på att dessa förändringar kan förlora all vikt nödvändigt, och genom att fortsätta bra kost och motion mönster kan de fortsätta att hålla denna vikt av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.