Vad är en Deprimerade skallfraktur?

En deprimerad skallfraktur är en av flera olika typer av frakturer som kan förekomma i skallen eller huvudet. Det vanligtvis bara sker under speciella typer av omständighet när huvudet upprätthåller ett direkt slag som dessutom är mycket kraftfull. När detta händer som ben bryts, kan det driva in mot hjärnan, vilket kan vara en mycket farlig omständighet. I vissa fall kan ben saken ännu skadar hjärnan.

De typer av omständigheter under vilka en deprimerad skallfraktur som kan hända är mycket specifika. Huvudet måste slå till med stor kraft, och oftast med ett hårt föremål. Detta är ofta föremål för "DECKARE" mysterium romaner, i fall där offret skadas eller dör efter att träffas i huvudet med saker som skiftnycklar, stora stenar eller basebollträn. Men dessa frakturer är inte bara fiktiva och det finns många fall där människor stödjer dem i verkliga livet.

Det finns ytterligare förtydliganden mellan en öppen eller stängd deprimerad skallfraktur. I en öppen skada, huden är bruten, vanligen ner till benet. Den slutna typen innebär att huden är intakt. Öppna skador skulle innebära ytterligare reparation av hud och blodkärl att hejda ytan blödning men stängt typer kan leda till blödning i hjärnan och hjärnskador också. Båda är farliga.

oftast om en person har en misstänkt deprimerad skallfraktur, detta är en medicinsk nödsituation, oavsett om personen är vid medvetande och pratar eller omedvetna. Läkare måste bestämma typ av brott på en gång, vanligen via röntgen eller andra scanningar, så att de kan behandla hur man behandlar den. Med den låga form kan behandling typer beror på graden av skada. Vanligtvis indikerar en kvarts tum (0,64 cm) eller mer av depression att operation måste utföras.

Ett annat sätt att se på detta är att säga kirurgi är troligt om ben depression är ungefär lika med ben bredd. När endast en liten depression görs som är smalare än själva benet, kan läkarna inte någon form av kirurgi. Å andra sidan, ju större depression är, desto mer sannolikt operation kan behövas. Större skada föreslår potential för små ben bitar röra hjärnan också, och detta kan få långvariga effekter på hjärnans funktion, om inte repareras.

Den andra behandling i bedömningen av en deprimerad skallfraktur är bestämning av blödning i hjärnan eller i de utrymmen runt omkring. När svår hjärnskakning har uppstått, kan andra operation behövas för att stoppa blödning eller avlopp blod som kan tygla runt hjärnan. En sådan operation skulle troligen vara en del av något ben reparation operation, eller vad som kan ske enbart om reparation av brottet inte är nödvändig.

Skydda huvudet från frakturer och hjärnskakningar är ett värdefullt företag. Även om många aktiviteter kommer sannolikt inte att resultera i en deprimerad skallfraktur, det rådde fortfarande människor bära lämplig skyddsutrustning, särskilt hjälmar, för många fysiska aktiviteter. Dessutom bär saker som säkerhetsbältet rekommenderas för att minska eventuella skallskador inträffar i saker som bilolyckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.