Vad är det kardiovaskulära systemet?

kardiovaskulära systemet, även känd som blodomloppet, är ett system av kroppen består av hjärta, blodet och blodkärlen. Detta system är ansvarig för transport av blod. Eftersom det kardiovaskulära systemet flyttas blod i hela kroppen, cellerna får syre och näringsämnen. Koldioxid och annat avfall avlägsnas från kroppen också. Ordet kardiovaskulära härstammar från det grekiska ordet kardia som betyder "hjärta" och det latinska ordet Vasculum som betyder "litet fartyg. "

I detta komplexa system, fungerar hjärtat som en pump, tvinga blodet att gå genom kroppen och avkopplande så att mer blod kan komma in sin kammare. Majoriteten av blodet består av plasma, en vattnig vätska fylld med protein. Mindre än hälften av blodet består av blodplättar och röda och vita blodkroppar. trombocyter hjälper blodet att koagulera om en person lider en klippa eller blödningar.

Det är viktigt att upprätthålla en hälsosam kardiovaskulära systemet eftersom blod och blodkärl är avgörande för god hälsa. Det kardiovaskulära systemet är en stor del av kroppen, hela tiden flyttar för att driva blodet till cellerna. Om detta viktiga system upphör sitt arbete, dör kroppen.

Hjärtat kontrakt mer än 100. 000 gånger dagligen som den pressar blodet genom blodkärlen. Som det kontrakt, tvingar det blod i blodomloppet. Blodet transporterar näring från matsmältningssystemet och syre från lungorna till kroppens celler. Då blodet transporterar avfall som tas bort av njurarna och koldioxid som drivs ut via lungorna.

Hjärtat är en muskel ungefär lika stor som en knytnäve och är indelad i fyra avdelningar. Dessa avdelningar är i höger förmak, vänster förmak, höger kammare och vänster kammare. Under cirkulationssystemet processen går in blod hjärtats högra förmaket. Som hjärta kontrakt, blod rör sig genom en ventil från höger förmak till höger kammare. Blodet rinner sedan genom en annan hjärtklaff in i lungorna.

Det är där blodet tar upp syre. Vid det här tillfället, flyter blodet till hjärtats vänstra förmak och genom en ventil i vänster kammare, varifrån den sedan rinner genom en ventil i aorta. När de lämnar aorta, reser blod till resten av kroppen, bära välbehövliga näringsämnen och syre till kroppens celler.

När problem uppstår inom det kardiovaskulära systemet om en person lider av en hjärt- sjukdom. Mer än 60 typer av hjärt-kärlsjukdomar kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Vanliga sjukdomar stroke eller hjärtsjukdom. Vissa villkor som medfödda hjärtfel är närvarande när en person är född, andra hjärt-kärlsjukdomar utvecklas gradvis som en person som växer upp i vuxen ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.