Vad är Pseudomonas aeruginosa?

Pseudomonas aeruginosa är en opportunistisk bakterie som lever i jord, vatten, och även i miljöer som badtunnor. För de flesta friska människor, detta bakterier utgör sällan ett problem. Ibland människor kommer att utveckla förutsättningar som badtunna utslag och simmare öra, vilket kan bero på kontakt med dessa bakterier. Dessa förhållanden kan ibland lösa utan behandling, eller med minimal behandling, som antibiotika droppar för simmare öra.

Tyvärr är Pseudomonas aeruginosa mycket farligare att vissa populationer, inklusive de som har svaga immunsystem, äldre och de som lagts in på sjukhus under långa perioder. Personer med cystisk fibros och med fullt utvecklad aids dör ofta av infektioner skapas av bakterier. De som har genomgått kemoterapi, har haft transplantationer, eller har något av en rad olika immunsupprimerade villkor är betydligt större risk att utveckla bakteriella infektioner orsakade av Pseudomonas aeruginosa, och eftersom det bakterier är relativt resistent mot de flesta antibakteriella läkemedel, kan infektionen vara dödlig, särskilt när det blir infektion i lungorna eller blodomloppet.

läkare och medicinska forskare ofta hänvisar till Pseudomonas aeruginosa som en blå-grön pus bakterier och /eller en gramnegativa bakterier. Den första hänvisning till var, som kan visa blått till grönt, och den andra hänvisar till Gram metod för färgning bakterier för att avgöra vilken typ det är. När prover av gramnegativa bakterier, särskilt de som anses aerob, färgas, motstå de färg och normalt visas i bilderna i mikroskop som en rosa färg. Aeroba bakterier avser bakterier som behöver syre för att överleva, som Pseudomonas aeruginosa har i rikliga mängder, särskilt i sjukhus.

Som nämnts, även Pseudomonas aeruginosa tenderar att bo runt omkring oss, är det mycket farligt för dem som har försvagade fysiska tillstånd eller har immunbrister. Trots sjukhus städning och säkerhet bakterien kan aggressivt överleva i grundläggande sjukhusutrustning, som masker används för att ge syrgas, andningsskydd eller katetrar för urin. Typiskt vanligaste infektioner som orsakas av bakterien är av urinblåsa, lungor eller blodomloppet. Oförmåga att producera normala immunreaktioner till förekomsten av bakterien kan betyda detta grodden kan lätt leda till mycket allvarliga sjukdomar.

Behandling av Pseudomonas aeruginosa är vanligtvis genom intravenös flera antibiotika kombinationer, och det tyvärr inte alltid fungerar. Men det finns hopp på detta område, vilket i slutändan kan få ett slut på lidandet här bakterierna kan orsaka. Preliminära studier på Pseudomonas aeruginosa vaccin pågår, och även om dessa studier ännu inte har dragit slutsatsen att en närvarande utvecklas vaccin är helt effektiva, snabba resultat visar att vaccinet eventuellt kan minska antalet infektioner, i mitten av 2007. Dessa tidiga resultat visar inte fullständigt skydd mot infektion, men de är lovande som en minskning, jämfört med en placebogrupp. Ett sådant vaccin skulle verkligen kunna bli en välsignelse för det medicinska samfundet och alla de som är särskilt utsatta för livshotande infektioner från bakterier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.