Vad är Orsaker till en rinnande näsa?

Det finns många saker som kan orsaka en rinnande näsa. En vanlig förkylning, en typ av luftvägsinfektion orsakad av ett virus, är en av de mest sannolika syndarna. Det leder vanligen till en täppt, rinnande näsa, halsont och hosta, utan också kan orsaka huvudvärk, låg feber och förändringar aptit. Många känner extra trötta när de har förkylningar också. En vanlig förkylning är mycket smittsam, men är inte farligt för de flesta friska människor.

Ibland allergier kan orsaka en rinnande näsa. Till exempel, om en person är allergisk mot något som blommor eller pollen, kommer näsan körs varje gång hon har en betydande exponering för allergen. Detsamma gäller för personer som är allergiska mot katter och hundar. Deras näsor kan springa och de kan ha lust att nysa när dessa djur i deras närvaro.

Många människor är mest bekant med rinnande näsor som orsakats av allergier mot saker i luften, t. ex. pollen och djur ilska , men en rinnande näsa kan bero på saker folk konsumerar också. Till exempel, om en person är allergisk mot mjölkprodukter, får näsan löpa när hon konsumerar dem. Detta är sannolikt inte hennes enda symptom, dock. Personer med mjölk allergier får ofta sådana symptom som kräkningar, nässelfeber och pipande andning. Dessa symtom kan uppträda direkt hos vissa personer, andra kan ha symptom som utvecklas under en tid, och innehåller inte bara en rinnande näsa, men även flytande-liknande och /eller täta tarmrörelser, kramper i buken, hosta, och hudutslag.

Bakteriella infektioner kan vara ansvarig för en rinnande näsa. Om en person har en sinus infektion, till exempel, kan näsan köras, och nasala drippings kan visas grönt eller gult och tjockt. Ibland dränering droppar ner på baksidan av halsen utöver spännande genom näsan. En person med en sinus infektion kan också ha svårt att andas normalt genom näsan och känner smärta i området kring ögonen, näsa och kinder. Hon kan lida av feber, halsont, illamående och smärta i pannan, käken och tänderna.

missfärgade nasal drippings inte alltid tyder på en bakteriell infektion. Gula eller gröna slem kan vara närvarande med inte bara en vanlig förkylning, men även andra typer av virusinfektioner. Däremot kan en person ska kunna se skillnad, eftersom hon har en feber som är högre än typiska för virusinfektioner. Dessutom kan hennes nivå av obehag hon informeras på att hon har något mer än en vanlig förkylning eller run-of-bruket virussjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.