Vad är Nålfria Vaccinationer?

Nålfria vaccinationer vaccinationer som ges utan användning av en nål. Det finns ett antal av leveransalternativ för Nålfria vaccinationer, allt från nässpray till programfixar bärs på huden. Utvecklingen av en sådan vaccinationer är en fråga av intensivt intresse för medicinsk personal, som skulle i hög grad vilja hitta ett sätt att säkert och smärtfritt levererar vaccin.

Det finns ett antal orsaker till utvecklingen av nål-fri vaccinationer är så viktigt. Det uppenbara skälet är att sådana vaccinationer skulle vara mindre smärtsamt och göra dem mer allmänt godtagen. Genom att göra vacciner mer acceptabel kunde större vaccination överensstämmelse nås och därigenom skydda en större del av befolkningen. Patienterna skulle också uppskatta den minskade obehag för nål-fria vaccinationer.

I tredje världen, skulle Nålfria vaccinationer vara en stor välsignelse. Användningen av sådana vaccinationer skulle eliminera risken för att nålen återanvändning, ett vanligt problem i underfinansierad hälsoproblem, och det skulle kunna skära ned på vaccination kostnaderna betydligt genom att eliminera behovet för nålar. Nålfria vaccinationer skulle också vara mycket lätt att leverera, att uppmuntra en bredare täckning av befolkningen.

Ett sätt att leverera Nålfria vaccinationer är genom slemhinnorna som insidan av näsan, munnen och ögonen . Vaccin kan smörjas direkt på ytan för absorption, eller så kunde levereras i form av en aerosol. Orala vaccin kan levereras i dropparnas form direkt på tungan, som man gjort historiskt med oralt vaccin för polio.

Läkemedelsföretag har också utvecklat så kallade "jet spridarna," som tvingar en flytande vaccin genom porerna i kroppen. Sådana injektionsmissbrukare inte kräver en nål, även om de skulle kunna vara ögonblick smärtsamt, som ett jet injektor princip slag huden med en koncentrerad spray vätska. Vissa studier har visat att vaccin även skulle kunna ske genom att helt enkelt smetar vaccinet mot huden och gör det möjligt för kroppen att absorbera den, eller genom att tillämpa vaccin patchar.

Från och med 2008, nål-fria vaccinationer är inte allmänt tillgängliga, men det finns ett växande intresse för att utveckla tekniken för att göra vaccin mer lättillgängliga och kostnadseffektiva. Det är verkligen värt att fråga din läkare om Nålfria vaccinationer om användning av nålar är ett bekymmer för dig.

Om du får vaccin för att du löper förhöjd risk av en sjukdom, är det en bra idé att ha ett blodprov efter att ha fått vaccinet att se till att vaccinet har trätt i kraft. Ett sådant test kan vanligtvis ges inom ett par månader att ta vaccinet, och det kommer att leta efter antikroppar för att bekräfta att vaccinet har tagit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.