Vad är Myofascial smärtsyndrom?

Myofascial smärta syndrom är en form av kronisk muskelsmärta orsakade av triggerpunkter. Triggerpunkter är små, hyperirritabel kontraktion knutar i muskeln som orsakar smärta vid beröring. Eftersom dessa triggerpunkter påverkar fascian-en plåt eller ett band av fibrös vävnad som kuvert, skiljer och binder samman muskler, organ och andra mjuka strukturer i kroppen-här smärtan kan stråla till andra områden eller orsaka avses smärta eller smärta ett annat område.

Symtom på Myofascial smärtsyndrom hör en djup, långvarig smärta eller värk i muskler, leder eller muskler stelhet, muskelspänningar och känslighet för beröring, påtagliga knölar eller knutor, och svårighet att sova på grund av smärta. Det har varit kopplat till många områden av smärta inklusive men inte begränsat till käke, huvud, nacke, bäcken, rygg, armar och ben.

Myofascial smärtsyndrom är muskelsmärta som kvarstår eller förvärras över tid. Det kan bero på någon form av muskelskada, överanvändning eller repetitiva stress av muskler eller stress och oro. För att kunna diagnostisera denna muskelvärk, en detaljerad anamnes och palpation, eller känsla för dessa skärpas områden används. När den är fastställd triggerpunkter är den skyldige av smärta, manipulation, eller tryck på eller runt området för att frigöra muskelkontraktion kan vara till hjälp.

Även myosfascial smärtsyndrom är inte livshotande, kan den orsaka komplikationer med tiden. Muskelsvaghet kan uppstå över tiden på grund av inaktivitet, eller bevakning av muskler på grund av smärta. Brist på sömn på grund av smärta kan orsaka en minskning i fokus och mental klarhet, allmän irritation, yrsel och symtom depression, minnesförlust och en ökad risk för saker som hypertoni eller högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Konservativ behandling för Myofascial smärtsyndrom med en grundlig stretching rutin och copingstrategier för att kompensera för dagliga rutiner som kan orsaka smärta. Till exempel felaktiga arbetsställningar kan bidra till muskelbristning i den nedre delen av ryggen, och repetitiva rörelser, särskilt när den kombineras med dålig organ mekanik kan orsaka en rad olika områden av smärta och täthet. Genom att lära lämpligt organ mekanik och alternativa sätt att utföra dagliga aktiviteter, muskel stam och stress kan minskas, därmed minskar denna kroniska, ihållande muskelsmärta.

Massage tekniker kan också vara mycket effektiva att hantera Myofascial smärtsyndrom . Genom att behandla områden tröskelpunkt med direkta påtryckningar på eller nära knutna området, och genom att utföra milda drag-typer slag för att frigöra begränsade fascia, som kallas Myofascial release, kan massage bryta upp triggerpunkter och minska smärta.

I vissa fall, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och antidepressiva medel är också till hjälp. Alternativa metoder, som akupunktur kan också hjälpa till att lindra smärta. I extrema fall, där smärta och täthet är kronisk och okänslig för andra behandlingsmetoder, en tröskelpunkt injektion kan övervägas. Det är här som läkemedel, såsom steroider eller en lokalbedövning injiceras i tröskelpunkt att släppa bröstet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.