Vad är Kalciumglycerofosfat?

Kalciumglycerofosfat är ett mineral som består av lika delar kalcium och fosfor. Dess föregångare, kalciumfosfat, representerar en grupp av kalciumsalter och mineraler som är viktiga för friska ben och tänder. Faktum är att ben och tänder stor del består av kalciumfosfat och dess derivat. Har dock biotillgängligheten av kalciumsalter och andra Kalciumbaserat föreningar presenteras en utmaning i det förflutna. Kalciumglycerofosfat är ett relativt nytt kosttillskott som verkar ge samma hälsofördelar, men är lättare absorberas.

En av de mest kända och bäst dokumenterade positiva hälsoeffekter förknippade med Kalciumglycerofosfat kontrollerar interstitiell cystit, ett tillstånd som leder till frekvent urinering och dålig blåskontroll på grund av kronisk inflammation i urinblåsan. Även om specifika orsaken till detta tillstånd är okänd, vilket tyder på att en kost rik på sura livsmedel, som tomater, kan fruktjuicer, kaffe, te, etc. , vara en bidragande faktor. Eftersom fullständig eliminering av dessa livsmedel är svårt för många människor, vände forskare Kalciumglycerofosfat att se om den kan ge symtomlindring.

Som ett komplement är Kalciumglycerofosfat finns som Prelief ®, där mineraler är den huvudsakliga aktiva ingrediensen. Studier har visat att Kalciumglycerofosfat väsentligt kan minska de behov av att urinera, samt minimera besväret erfaren efter att ha förtärt mycket sura livsmedel och drycker. Fann dock studier också att Kalciumglycerofosfat tycks ändra den intagna livsmedel, och inte leda till en biokemisk process på kroppen själv. Annars kan det senare scenariot leder till minskade nivåer av saltsyra i magsäcken som krävs för korrekt matsmältning. När det gäller direkta åtgärder på livsmedel, visade Kalciumglycerofosfat en förmåga att reducera syror i glasburk tomatsås med 60 procent och kaffe med 95 procent.

Men även om dessa resultat låter lovande, det är viktigt att notera att de flesta studier om Kalciumglycerofosfat och som hittills har utförts av tillverkaren och inte en oberoende tredje part. Det bör också noteras att långsiktigt Kalciumglycerofosfat tillskott fortfarande kan göra en potential att minska normala nivåer av magen saltsyra. Därför rekommenderar tillverkaren av Prelief ® begränsa tillskott till endast de tillfällen då man förväntar sig att äta sura livsmedel.

Eftersom kalcium är avgörande för friska tänder, har Kalciumglycerofosfat också undersökts för att se om det kan bidra till att förhindra förlust av tandemaljen. En nyligen brasiliansk studie visar att tillskott med detta mineral i betydande grad ökar fosforhalten för tandvård biofilm, som i sin tur ökat sitt pH. Slutresultaten visade minskad demineralisering samt en minskning av håligheter bland studiedeltagarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.