Vad är Hållbar Medicinsk utrustning?

Durable medicinsk utrustning (DME) hänvisar till en mängd olika medicintekniska produkter eller delar av utrustning som kan användas för personer som får vård utanför sjukhuset. Dessa saker är utformad för att användas mer än en gång och under den tid en persons sjukdom. De kan delas in i vissa grupper beroende på typ och kan omfatta billiga varor som är lätta att köpa, objekt som behöver regelbunden service, proteser, föremål med begränsad användning perioder, och syre och levererar syre.

Vissa former av varaktig medicinsk utrustning endast behövs en kort tid. Människor kan behöva kryckor under en månad eller två, eller en rullstol för samma tid. En sjukförsäkring kan eller inte kan bidra till att täcka kostnaderna för detta. Vissa planer som Medicare skall omfatta vissa saker i samband med varaktig medicinsk utrustning, förutsatt att det är ordinerats av läkare och som framställs genom en godkänd medicinsk leverantör. Naturligtvis på kort sikt kan många apotek hyra människor ett par kryckor för relativt låg kostnad. Saker blir till dyrare när utrustningen behövs för längre perioder, eller om produkterna är hög underhåll och kräver regelbunden service.

Pris på vård i hemmet ökar säkerligen om många varaktig medicinsk utrustning krävs. Detta skulle kunna omfatta sjukhussängar, porta-toaletter, levererar syre, och många fler saker. Dessa ges inte gratis, och människor måste hyra dem. Återigen en hälsoplan kan täcka en del av dessa kostnader, eftersom det fortfarande oftast billigare att täcka hemvård än vård inom barnomsorgen. Det finns dock inga garantier för en hälso-planen kommer att omfatta varaktigt medicinsk utrustning om den inte uttryckligen anger täckning och ibland täckningen är begränsad till en procentandel av kostnaden.

Det är ofta skiljer man mellan varaktig medicinsk utrustning och medicinska föremål som är avsedda att bytas ut efter engångsbruk. Till exempel när människor har diabetes testutrustning hemma, vissa hälso-företag täcker maskin för provning, men inte själva glider på som varje test utförs. Andra saker som inte kan anses varaktigt innehålla saker som inkontinens underkläder, eller rör för urin kateter eller sprayflaskor.

Personer som söker efter varaktig medicinsk utrustning ofta behöver veta var du ska leta för det. De flesta samhällen har flera hem medicinska leverantörer. Det är viktigt att kontrollera med alla dessa för att avgöra om leverantören är godkänd av planer sjukförsäkring eller kostnader för hyra utrustning kan vara högre. Ibland DME kommer också från sjukhus. Detta kan stämma av vissa protetik. Vanligtvis Men de flesta människor får sin DME från en medicinsk utrustning butik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.