När ska jag ringa Poison Control?

Man bör kalla Poison Control helst en misstänkta olyckshändelse eller målmedveten intag av ett ämne som kan vara farligt. Vidare bör hud eller ögon exponering för vissa kemikalier också leda till en uppmaning till Poison Control. Även om det finns statliga giftinformationscentraler kan dessa siffror vara svårt att hitta omedelbart. Man kan bara ringa det avgiftsfria US National giftcentral när som helst på natt eller dag på 1-800-222-1222.

Sedan ungefär 80. 000 barn ses på sjukhus varje år för oavsiktlig exponering för potentiellt dödliga ämnen, är Poison Control en värdefull resurs. Många föräldrar fela misstag att handla eller vänta och se om giftet kommer att påverka innan som ringer till Poison Control. Detta är ett misstag.

Poison Control är en kostnadsfri tjänst. Dess personal är glad att samtala med någon som är orolig för eventuell förgiftning. Detta är fallet, även om det visar sig vara någon fara.

I vissa fall föräldrar vet helt enkelt inte ett barn har ätit något som är dödligt. Det finns omkring 30 dödsfall bland barn i USA varje år på grund av oavsiktlig förgiftning. De flesta av dessa fall kan förebyggas när man vet om den eventuella intag av gift, och omedelbart begär Giftinformation för rådgivning.

De flesta barnläkare rekommenderar att ringa Poison Control innan någon typ av åtgärd. Det är särskilt viktigt att inte försöka att framkalla kräkning eller ge barnet något att äta om du misstänker att barnet kan ha ätit något giftigt. I vissa fall, om ett barn eller en vuxen medvetslös och kan inte väckte, det första samtalet bör vara att räddningstjänsten som 911, istället för att ringa Poison Control.

Barnläkare innehåller ofta rekommendationen att föräldrar kallar Poison Control innan du kontaktar ett barns läkare. Detta beror på att kontakta en läkare, speciellt under ledig tid brukar betyda ett måste vänta på hjälp. Kontakta Poison Control först kan få ett råd om huruvida att söka akutvård.

Varje misstänkt intag av något ämne som inte är avsedda för livsmedel, inklusive vitaminer, bör behandlas som misstänkt förgiftning. Om möjligt, försök att få ett barn att identifiera vad han eller hon har ätit. Upprätthålla lugnet när du kan, eftersom ett barn kan bli mer ärlig om han inte rädd för din ilska.

Om ett barn kommer in från bakgården tugga på ett blad, be barnet att visa dig var de fick blad. Vissa utomhus växter är ofarliga, medan andra kan vara mycket giftig som digitalis eller oleander. När du är osäker, ring alltid Poison Control.

Det bidrar till att ge Poison Control så mycket information som möjligt, så att de kan ge dig bästa möjliga rådgivning. Om ett barn har snacked på vitaminer eller piller, vilket är en eventuellt dödlig situation, ta flaskan med dig till telefonen, så du kan identifiera alla möjliga källor.

Om du är en förälder, är det förnuftigt att hålla antalet för Poison Control visas på en framträdande plats. Växelvis, uppskattar antalet på snabbuppringning. Vissa giftiga ämnen är mindre giftiga om behandlingen erhålls snabbt och Poison Control kan ge ett värdefullt råd om hur och var att söka behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.