Hur kan jag sova hela natten?

Vissa människor gör det svårt att sova hela natten utan att minst en släng av rastlöshet eller ett oväntat avbrott. Medan över disk eller recept sömn stöd kan bidra till att lösa de fysiska aspekterna av sömnlöshet, många av de problem som gör det svårt att sova hela natten är känslomässiga eller miljömässig natur. Genom att eliminera eller minska dessa faktorer kan det fortfarande vara möjligt att sova hela natten utan att den fruktade 02:00 badrum utflykt eller 04:00 fråga om muntorrhet. Ofta nyckeln till att kunna sova hela natten utan avbrott förbereds medan du fortfarande vaken.

En viktig faktor när man försöker sova hela natten är att fastställa din naturliga sömncykel och efter den. Många människor sätta sina bedtimes enligt ett arbete eller skola schema, bara för att upptäcka att de inte är redo att sova i timmar. När de lyckas somna kan de finna sig vakna alldeles för tidigt eller känsla ovilliga att komma ur sängen vid den föreskrivna tiden. Det är långt bättre att nyckeln din sovtid till den timme du börjar känna dig sömnig. Om du är en nattuggla, kan du hitta dig själv bättre förberedda för att sova hela natten om du väntar ett par timmar senare för läggdags. En tidig fågel kanske vill gå till sängs i en tidigare timme, i stället riskerar att bli trött genom att stanna upp för att titta på ett sent program.

Många sover experter tyder på att stänga av TV, radio eller dator åtminstone en timme före sänggåendet för att förbättra din förmåga att sova hela natten. För mycket visuell eller ljud stimulans strax före sänggåendet kan hålla igång hjärnan i flera timmar, vilket inte främjar för god sömn. För att sova hela natten utan timmar av rastlöshet, bör du göra en aktiv punkt i avkopplande ditt sinne och din kropp under de sista timmarna av en aktiv dag. Med en lång blöt i ett varmt bad eller utövar avslappningsövningar före sänggåendet kan hjälpa dig att koppla bort dagens händelser och satsa på att få en hel natts sömn.

Du bör också göra en insats för att minska fysisk och faktorer miljö som kan få dig att inte sova hela natten. Undvik att äta en kraftig måltid eller intag av koffeinhaltiga drycker strax innan önskat sänggående. Var noga med att ta hand om alla badrum behov såsom urinering innan du försöker sova. Om det finns ett dropp i en kran eller en skallra i ett fönster, kan det verka för att få högre och högre som natten bär på. Kontrollera om eventuella distraktioner eller använda ett vitt brus för att maskera obehagliga ljud. Vissa människor sova hela natten bättre om de kan höra ett bekant ljud som en fläkt eller en klocka. Helt eliminera alla sevärdheter och ljud kan vara kontraproduktivt, men med en sömn mask för att styra ljus cues kan vara till stor hjälp.

Om du bestämmer dig för att ta ett över disk eller receptbelagda sova stöd, vara noga med att läsa och följa alla de instruktioner om dess användning. Vissa sömn stöd börjar ge effekt efter en timme eller så, men deras effektivitet kan äventyras om du medvetet hålla dig vaken efter att ha tagit dem. Låt sömn stöd att ta när du är i sängen, inte när du är framför en tv eller datorskärm. Om du väljer att inte ta en sömn stöd, så att du vill ge dig själv minst en timme för att expandera från den stressiga dagen. Om du kan stänga av analytiska eller problemlösning sidan av hjärnan och låta sömn naturligt förekommande, bör du kunna sova hela natten utan avbrott och vakna upp på morgonen känsla som att du har faktiskt fått en del meningsfull vila .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.