Hur kan jag minska mina Coronary Risk?

Kranskärlssjukdom är ett livshotande tillstånd där blodkärlen nära hjärtat sättas igen med tiden och hindra blodflödet. Villkoret kan leda till svåra bröstsmärtor, hjärtinfarkt, eller fullständiga hjärtsvikt. Överbelastning i kranskärlen orsakas oftast av högt kolesterol, högt blodtryck, diabetes, eller en kombination av de tre. Lyckligtvis kan enskilda avsevärt minskar sin koronara risk genom att göra hälsosamma livsstilsförändringar och schemaläggning regelbundna kontroller med sina läkare. Koronar risk kan sänkas enormt genom att äta hälsosam mat, utövar regelbundet, undvika rökning, och lindra stress.

Att göra smarta beslut när det gäller mat är nyckeln till att minska hjärt-riskerna och förebygga potentiellt dödlig utgång. Konsumerar en hel del godis, ökar bearbetade livsmedel och kött kraftigt risken att utveckla diabetes, högt blodtryck och eventuella hjärt problem. Genom att äta livsmedel som är låga i kolesterol och mättat fett, pulsådern förbli klart av plack uppbyggnad. Frukter, nötter, grönsaker och frön är bra källor för näringsämnen som inte innehåller höga halter av fett eller kolesterol. Läkare och kostvanor specialister kan hjälpa människor att göra bättre val utan att helt offra sina favoriträtter.

Regelbunden motion är också viktigt att minska risken för diabetes och hålla kranskärlen fungerar. Läkare brukar rekommendera att människor engagera sig i någon typ av verksamhet på daglig basis. Det är viktigt att komma ihåg att utöva rutiner inte behöver vara ansträngande att vara effektiva. Helt enkelt ta en rask promenad runt kvarteret varje kväll kan hjälpa till att bränna kalorier, hålla blodet att pumpa på rätt sätt och minska koronar risken.

Valet av livsstil såsom rökning och överdriven alkoholkonsumtion bidrar till ett antal hälsoproblem, inte minst som kranskärlssjukdom. Rökning är känt för att höja blodtrycket och minskar syrehalten i blodet, vilket gör att hjärtat och kranskärlen arbeta mycket hårdare för att pumpa blod i hela kroppen. År av rökning och alkohol kan allvarligt begränsa hjärta fungerar och faktiskt skada slemhinnan i koronar arteriell väggar.

Människor ytterligare kan minska sin koronara risken genom att lära hur man kan minska sin stress. Ständig stress kan leda till långsiktiga problem med blodtrycket och så småningom resultera i en hjärtinfarkt. Andning och avslappningsövningar kan hjälpa människor att kontrollera sin ilska och ångest, och befria spänningar i deras hjärtan. Enskilda personer kan läsa självhjälp publikationer eller tala med läkare och kuratorer att lära expert tips om stresshantering.

En person som tror att han eller hon löper risk att utveckla hjärt-problem bör tala med en läkare . Medicinska experter kan genomföra diagnostiska tester för att kontrollera diabetes, högt kolesterol och högt blodtryck. En individ som uppvisar symtom på hjärtproblem brukar instrueras att omedelbart livsstilsförändringar och tar receptbelagda läkemedel för att sänka sina koronar risk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.