Hur kan jag förhindra Jäst Infektioner?

Jäst infektioner är en vanlig kvinnlig olägenhet som kan vara besvärande att hantera. Tyvärr har de flesta kvinnor som får jäst infektioner tenderar att ha dem igen. Å andra sidan finns det flera saker du kan göra för att förhindra jäst infektioner uppstår igen.

Det viktigaste steget du kan vidta för att förhindra jäst infektioner är att hålla din vagina och dess omgivningar rena. Se till att tvätta hela området varje gång du tar en dusch. Efter att ha tagit din dusch eller ditt badkar, helt torr det vaginala området innan de fick klädd. Var noga med att undvika bär åtsittande kläder och välj bomull underkläder och strumpbyxor med en bomullstuss grenen.

För att hålla slidan ren och för att förhindra spridning av jäst infektioner, du ska aldrig dela tvättlappar eller handdukar med andra. Var noga med att alltid byta kläder direkt efter simning och träning, som svettiga och blöta kläder en idealisk odlingsförhållanden för jäst infektioner. När du tvättar dina kläder, i synnerhet dina underkläder, alltid använda varmt vatten. Det är också bäst att undvika att använda torktumlare mjukgörande medel.

Andra åtgärder du kan vidta för att undvika jäst infektioner är att alltid torka dig framifrån och bak efter toalettbesök. Det är bäst att undvika douching, och du bör inte använda parfymerade tvålar, talk eller parfymer. Dessutom använder unscented bindor eller tamponger under menstruationscykeln, och se till att ändra dem ofta.

De livsmedel och vitaminer du äter kan också hjälpa dig att förhindra jäst infektioner. Med ett dagligt tillskott särskilt avsedd att förhindra jäst infektioner kan vara till hjälp. Dessutom är det bäst att konsumera många grönsaker, korn, och proteiner. Att äta yoghurt med levande acidophilus bakterier även är till nytta. Samtidigt bör du undvika att dricka alkohol och konsumera bearbetade livsmedel och sådana som innehåller mycket socker.

Med alltför antibiotika kan också orsaka jäst infektioner. Därför bör du bara använda dem när det är absolut nödvändigt. När man har samlag, är det bäst om din vagina är välsmord. För att hjälpa till med smörjning, använd endast ett vattenlösligt smörjmedel gel.

Dessutom använder kondom när de har sex för att undvika jäst infektioner. Du bör också se till att använda kondom om du redan har en infektion. Dessutom kan vissa preventivmedel metoder, till exempel p-piller orsakar jäst infektioner. Om du använder ett av dessa läkemedel, överväga att byta till något annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.