Hur kan jag förbättra min greppstyrka?

Bra greppstyrka förbättrar prestanda i bergsklättring och kampsporter, liksom många andra sporter där du hanterar bollar. Greppstyrka hänvisar till din förmåga att ta tag i något och dra den mot dig eller ta dig upp till det. Det handlar om flexibilitet och muskelstyrka av dina fingrar, tummar och handleder. Många övningar kräver ingen särskild utrustning för att göra dina händer mer flexibelt vid lyft och innehar en hel del vikt och kan improviseras hemma.

Sportentusiaster bryta greppstyrka i tre typer som är bäst behandlas separat, även om det kommer att finnas viss överlappning. Nyp greppstyrka mäter hur bra du kan hålla saker mellan tummen och fingrarna. Förbättrad nypa styrka låter dig grepp liten outcroppings på en klippvägg och brottas med din motståndare i kampsport.

Förbättra nypa greppstyrka genom att köpa några billiga handballs av ett medium storlek. Töm dessa bollar och fyller dem halvvägs med vatten för att lägga vikt. Lämna dem endast delvis uppblåst, nypa en mjuk boll med varje hand. Försök att lyfta och hålla dem i 10-60 sekunder, beroende på din förmåga. När man blir bättre, håll dem längre och gå runt. Pumpa dem med mer luft eller vatten så det är svårare att hålla fast, och du är säker på att se förbättringar.

Den andra typen av greppstyrka är förkrossande. Krossning liknar klämmande, men här du försöker ta något genom att trycka på den mellan fingrarna och handflatan, bara minimalt med tummen. Detta kallas ibland en vice grepp. Ta små vikter upp en hantel, helst sådana utan en läpp, och stå dem på slutet så de är parallella med din front. Nu försöker lyfta dem så att dina handleder ansikte ut och skivan är greppas mellan dina fyra fingrar och platt handflata. För att göra det svårare att utöva använder tjockare skivor innan du öka den faktiska vikten. Böcker arbete också.

Slutligen, finns det innehav, eller stödjer, greppstyrka. Detta testar din förmåga att hålla upp större mängder i vikt när du har en gedigen håll, så att du kan ta dig upp en bergssida. De mest populära Övningen "bondens promenad. " Låtsas att du måste bära fulla hinkar med färsk mjölk från ladugården till köket. Om handtagen är bekväma nog köpa vanlig färg hinkar och fylla dem med stenar. Ta dem fram och tillbaka över ett rum så länge du kan hantera.

För mer avancerade utbildare, kan du enkelt skapa ett "grepp trainer" från ett par skruvar, ett öga bult och och några rester av trä. Kompensera trästycken minst bredden på din hand, hålla den platta inåt. När du skruvar i dem till varandra, du har bildat ett miniatyr avsats som är 3 /4 "(2 cm) bred. En ögla och kedja gör att du kan bifoga några vikter, så nu är du lyft dem bara med fingertopparna över den smala läppen . Den kan fästas på fria vikter eller en ångvält.

Vissa övningar förbättra alla dessa typer av greppstyrka på en gång. Fingertopp armhävningar är en utmanande men effektivt sätt att bygga upp handen och muskler finger. En annan idé är vrida ur en handduk. Börja med en våt handduk i varje hand. Roll och kompakt handduken till en liten boll i handflatan för att pressa ut så mycket vatten som möjligt.

En isometrisk övning använder din egen styrka mot dig själv. Formulär en knytnäve som omfattas av dina andra (öppen) hand. En hand försöker bryta grepp medan den andra försöker hålla den kompakta näve. Dessa typer av övningar utgör något inte kroppen förbi vad den kan hantera och är mindre benägna att orsaka drog muskler eller ledskada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.