Hur kan jag äta hälsosamt på en budget?

Miljontals människor vill behålla en hälsosam livsstil, men genomgående äta snabbmat istället för att förbereda sin egen mat hemma. Vissa människor känner att det är för dyrt att köpa näringsriktig mat, men att det är billigare att köpa objekt som inte kan ha en mycket näringsinnehåll. Detta tänkande håller många människor från att spara pengar, minska i vikt, och för att uppnå en sundare kropp. Inköp snabbmat varje dag är en förlust för plånboken och äta hamburgare och fransk potatis på daglig basis kan göra midjan expandera. Om en konsument planer och visar en bit av kreativitet, kan hon äta hälsosamt på en budget.

Konsumentverket bör komma ihåg flera grundläggande idéerna för att äta hälsosamt. Först avstå från att äta en hel del skräpmat. Detta kommer bara leda till hälsoproblem. Skär ner på alkoholkonsumtionen. Köpa alkohol produkter är ofta dyra och kan orsaka viktökning. Ett annat viktigt faktum är att konsumenterna bör undvika att äta för mycket salt eller någon söt mat.

stora mängder socker och salt finns i de flesta färdigförpackade livsmedel, så en klok shopper kommer att undvika att fylla kundvagnen med dessa poster. Det är också en bra idé att hålla sig borta från livsmedel som innehåller mycket mättade fetter-en annan typ av mat som sidelines en hälsosam kost. Slutligen strävar efter att äta en varierad kost för att bibehålla en hälsosam kost.

För att äta hälsosamt på en budget, planera mat menyer för de kommande veckorna. Bedriva forskning på snabba, hälsosamma måltider som kan vara redo för en liten summa pengar. Nästa, förbereda en inköpslista i förväg. Detta bidrar shoppare undvika att köpa mat som är för dyra eller ohälsosamt.

Impulse köper är kostsamma och vanligtvis rör livsmedel som innehåller stora mängder socker och fett. Istället fokuserar på att köpa in ingredienser som är billiga och enkla att laga mat. Försök att välja ingredienser som kan användas för att göra en maträtt måltider, vilket begränsar det till diskmaskiner.

Mataffärer erbjuder oräkneliga förnuftigt val av mat där för att fylla en kundvagn. Till exempel bönor och linser är smart val. De kan användas som huvudrätten kompletteras med grönsaker eller ris. Brown ris är en annan bra mat att köpa eftersom den kan läggas till kött och grönsaker. Trots dyrare än vitt ris, är brunt ris mer näringsrikt.

Pasta är enkel och snabb att göra. Den kan serveras med kött, grönsaker eller sallad. Försök att köpa hel-vete pasta, eftersom hela vete är nyttigare än den vanliga typen av pasta. Soppa är en annan mat inköp som är bra för dem på en fast budget.

Soppa kan köpas i en burk, men kocken kan krydda upp det med överblivna kött och grönsaker. Strö i örter och kryddor för att ge soppa med arom. Konsumenten bör leta efter natriumfattig soppor, eftersom för mycket salt kan vara skadligt för någons hälsa.

Färsk frukt och grönsaker är andra viktiga livsmedel som gör det möjligt för konsumenterna att äta hälsosamt på en budget. De ska köpas en eller två gånger i veckan. Konsumenterna kan också köpa konserverad frukt och grönsaker som kan användas för att förbereda snabb måltid. Grönsaker är bra att använda i stek rätter eller pastejer grönsaker. Frukt fungerar som en snabb, hälsosamt mellanmål, och ett bra alternativ till en söt chokladkaka.

När du handlar för kött, leta efter billiga nedskärningar som kan sättas i grytor och stuvningar. Om skaldjur önskas försöka hitta billig tonfisk och lax. Konsumenterna kan köpa örter, kryddor och såser att förbättra smaken av hemlagad mat. De kan experimentera med kryddor som de inte brukar använda och utforska sin kreativitet i köket. Dessa är alla sätt som människor kan äta hälsosamt på en budget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.