Hur behandlar jag en fraktur Hip stress?

Hip stress frakturer är smärtsamma frakturer längs höften som kan leda till orörlighet samt en oförmåga att delta i vardagliga aktiviteter. Personer som lider med ben villkor som benskörhet löper en ökad risk för frakturer av denna typ. Lyckligtvis finns det sätt att behandla en fraktur höft stress och minska smärtan och att bana väg för återvinning.

En av de första stegen i att ta itu med en fraktur höft stress är att göra patienten så bekväm som möjligt. Fram till detta är en läkare kan ordinera någon form av smärtstillande. Läkaren kommer att se till att medicin föreskrivna visar inte några negativa interaktioner med andra läkemedel du redan använder. Beroende på graden av smärta du upplever, kan din läkare rekommenderar användning av OTC-läkemedel, såsom grundläggande anti-inflammatoriska läkemedel.

Förutom att hantera smärta i samband med höften stress fraktur, kan din läkare kräver också att du bär någon form av skyddande bandage som hjälper till att immobilisera höften. Detta för att ta del av den stress utanför höftfraktur, vilket gör det lättare för kroppens naturliga läkningsprocesser för att börja laga skadan. Tillsammans med omslag i höften, det finns också en god chans att din läkare kommer att rekommendera att använda kryckor eller en rullator medan höften är helande.

Beroende på svårighetsgraden i höft stress fraktur, kan operation krävas för att underlätta läkningsprocessen. Detta gäller särskilt om stress fraktur är resultatet av någon form av fysisk trauma, exempelvis en olycka. Kirurgi kan tillåta vårdpersonal att visuellt bedöma skadorna, hjälpa till att ställa in fragment tillbaka till anpassning, och eventuellt installera nålar eller andra enheter som kommer att minska en del av stammen på det skadade området. Om skadan är mycket allvarlig, kan höftledsplastik krävas.

I många fall kan milda till måttliga frakturer läker inom några veckor. Detta gäller särskilt för de enskilda är i god fysisk kondition. Men när någon typ av invalidiserande tillstånd är också närvarande, såsom artrit eller osteoporos, är återhämtningen tid som kan vara mycket längre. Genom att vidta åtgärder för att minimera belastningen på höftfraktur, tar medicin för att hantera smärta, och använda utrustning för att röra sig när och om det behövs kommer höften stress fraktur så småningom reparera, och du kan återgå till din dagliga rutin utan rädsla för göra ditt tillstånd förvärras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.