Är det skadligt för Crack My Knuckles?

Goda nyheter, unga knoge gemensamma Popper. Enligt de få medicinska studier som utförts på denna vana, kan du fortsätta att knäcka knogarna och irritera dina grannar utan sanktioner i många år framöver. Hittills finns det inget bevisat samband mellan knogen sprickbildning och artrit, med undantag för Dr mammas kvardröjande varningens ord från barndomen. När du knäcka knogarna, du orsakar inte permanenta skador på lederna. Du är inte nödvändigtvis göra dem en björntjänst, men de kommer komma över det.

När du knäcka knogarna, det poppande ljud du hör är en gas bubbla fly från mellan din knoge leder. Den knoge ben, ligament och senor är omgivna av en tjock vätska som kallas synovialvätska . Med tiden blir denna synovialvätska fylld med små bubblor av gas. När du trycka eller dra på lederna att knäcka knogarna, senor och ligament blir utsträckta och knoge ben separat något. När synovialvätska försöker fylla denna lucka, det fångade gasbubblor kombineras för att bilda en stor bubbla.

Denna bubbla poppar för att göra plats för den plötsliga rusningen i ledvätskan i en kapsel mellan knoge lederna. När du knäcka knogarna, det poppande ljud snart följs av en tillfredsställande sträcka av gemensamma och ökad rörlighet. Denna gas byggs upp är inte skadligt för kroppen om det inte släpps igenom knoge sprickbildning. Efter cirka 25-30 minuter, bör det finnas tillräckligt med gas byggas upp för att knäcka knogarna igen, om det är det flyter din båt.

Även om medicinska studier inte påvisa någon koppling mellan knogen sprickbildning och artrit, det fanns vissa tecken på att alltför knoge sprickbildning kan innebära en minskad greppstyrka eller svullnad runt lederna. När du knäcka knogarna, eller något annat organ gemensamt för den delen, är du utsätta senor och ben till onaturliga tryck. Under en lång tid, inte återhämta kroppsvävnader inte från sådana manipulationer som de en gång gjorde. Detta kan skapa samma typ av ledvärk som professionella idrottsmän erfarenhet efter kasta en fotboll eller pitching en baseball år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.