Är det normalt att Cry Under Massage?

Även om det kanske inte är helt normalt att gråta vid exempelvis massage, är det inte oväntat. Många människor upplever starka känslomässiga eller fysiska reaktioner på massage, och massage terapeuter är oftast förberedda för olika situationer. Människor ska verkligen inte skämmas om de börjar gråta vid exempelvis massage, som massageterapeut har utan tvivel sett det förut.

När det gäller gråter av smärta, gråt vid massagen är definitivt inte normalt, och massageterapeut bör varnas. Smärta under en massage session är mycket kontraproduktivt, eftersom det gör att musklerna i spänd, ofta raderar arbete massageterapeut och göra sessionen något meningslöst. Om en massage slår en öm punkt eller terapeut är att gå för djupt, bör detta meddelas så att massage kan justeras.

Vissa personer upplever tårar under massage med inga känslor knutna till dem, medan andra kan uppleva en våg av sorg eller lycka som utlöser gråt. Den massageterapeut kan sluta att ge en vävnad och fråga om kunden vill ta en paus, eller kan han eller hon fortsätta arbeta tills andra instruktioner. När människor gråta vid exempelvis massage, det oftast tyder på en betydande känslomässig release, och efter gråt är över, folk känner sig ofta mycket bättre. Speciellt för känslomässigt spänd individer kan renande utsläpp av gråt, även utan någon uppenbar anledning, vara mycket fördelaktigt.

Förutom att gråta, får andra reaktioner visas under en massage session. Vissa människor brast i skratt, till exempel, särskilt om en terapeut arbetar på en kittlig plats. Prutta och buken grumblings inte heller okänt, särskilt i djup vävnad massage, där organ kan flytta runt lite som det fungerar massageterapeut. Prutta är speciellt vanligt hos massage stilar som innefattar stretching, och det också dyker upp i yoga klasser. Ibland fysisk upphetsning förekommer även vid exempelvis massage, i vilket fall det i allmänhet är artigt för kunden att be om en kort paus för att koppla av, lugna ner och dricka lite vatten, även om orsaken inte behöver specificeras.

Om du vet att du gråter vid exempelvis massage, kan det vara en god idé att varna en ny massageterapeut, så att han eller hon är beredd på det om det händer. Du kan också uttrycka en önskan om vad du vill att massageterapeut göra om du börjar gråta. De flesta terapeuter uppskattar varningen och riktningarna förväg så de vet vad du ska göra om en ny kund inte gråta under massagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.