Är Thumb Sugande Bad för barn?

Ibland ett sonogram kommer att fånga den: utvecklingsländerna barnet suger på en tumme eller fingrar. Föräldrar bör absolut inte känna att detta är anledning till oro. Bebisar är byggd med en sugande reflex, och utan den, att försöka bröst eller flaska mata dem skulle vara mycket svårt. Det är helt naturligt för barn att öva tummen suger, speciellt så snart de har samordningen för att få tummen till munnen. Många tycker denna praxis mycket bättre att ge barnet en napp, och det kan bidra till att lugna olyckliga barn och främja avslappning.

lika stor som tummen suga kan tidigt i livet, kan det skapa problem senare. Dessa är inte farliga problem, men de kan vara dyra sådana. Det finns ett undantag: ett barn som suger på en tumme som har berört ett giftigt ämne kan vara förgiftad. Den bästa lösningen för detta är att titta på barnet och se till att ingen sådan exponering föreligger.

Men att uppmuntra till slutet av tummen suga kan vara viktigt. När barn börjar utveckla permanenta tänder som kan förekomma var som helst i åldern två till fyra kan det visa sig problematiskt. Vid det här tillfället, hela tiden med en tumme i munnen kan ändra på den övre gommen, och kan få en effekt på hur tänderna justera.

Men

, det finns mer information som behöver tas. Barn kan träna tummen suga i olika grad av styrka. Vissa fastnar helt enkelt en tumme i munnen och inte suga på den, och andra suger hårt på tummen. Den största prediktorn för skador som kan uppstå i munnen är i vilken grad barn suga på tummen. Starkt sugande tenderar att översätta till fler dåligt tänder och större gom förändringar. Lätt suger eller inte suga alls kan ha liten eller ingen effekt på utformningen av mun och tänder arrangemang.

Eftersom många barn gör praktiken ganska rigorösa tumme att suga, organisationer såsom American Dental Association rekommenderar att försöka bryta barn i den vanan när tänderna börjar växa fram. Det finns många teorier om hur man kan hjälpa barn att ge upp detta, vilket kan omfatta begränsning av tid eller begränsa platser tillåtna, ge belöningar för att gå en viss mängd tid utan suga tummen, och prisade barn när de försöker att inte suga på sin tummarna. De flesta barn ger upp detta beteende, eftersom de framsteg i obearbetad grader av skolan för att de skulle landsförvisad av kamrater om de inte gjorde det. Med lite uppmuntran och tänka på metoder kan föräldrar hjälpa barnet att ge upp tummen suger mycket tidigare, förhoppningsvis innan den orsakar förändringar i form av mun och tänder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.