Vilka typer av bländskydd Lighting?

Särskilt i kontorsutrymmen, är frågan om bländning från bildskärmar en viktig fråga. Många arbetstagare drabbas av ansträngda ögon som en följd av dåligt kartlagt belysningssystem samt huvudvärk. En lösning på problemet med bländning är att installera anti-bländande ljus belysning, samt att ordna belysning på ett sådant sätt att det minimerar reflexer. Bländskydd belysning finns på de flesta belysning och järnaffärer, och är väl värt investeringen om man ser tillbaka arbetstagarnas produktivitet.

Vanligtvis är bländskydd belysning utföras antingen genom att installera ett filter över en befintlig fixtur, eller genom att införliva en speciell lins i ett nytt verktyg. Båda syftar till att bredda det spektrum av ljus och att sprida ljus genom arbetsytan, så att en hot spot av ljus skapas inte. Bländskydd belysning åtgärder är avsedda att vara enkla att installera av de flesta tillverkare, och att uppmuntra kontor att undersöka bländskydd belysningslösningar.

När det gäller filter, företagen säljer bländskydd belysning ärmar eller sköldar som kan täcka inredning från lysrör till mindre skrivbord lampor. Vissa företag gör bländskydd sköldar som polariserar ljuset, medan andra bryta upp och fördela ljuset så att den inte kan orsaka fläckar bländande ljus på datorskärmar. Vissa anti-glare filter även sidoskydd som kan placeras för att blockera ljuset från den träffar ansiktet eller övervaka direkt.

När det gäller specialiserade anti-bländande ljus belysning, vanligen tillverkaren innehåller en lins som bryter upp eller polariserar ljuset för att minimera ansträngda ögon. Vanligtvis bländskydd belysning har också ett brett spektrum av ståndpunkter som de kan placeras i, med hjälp av justerbara armar för att rotera ljuset. Dessa lampor är avsedda att ge en skonsam tvätt av ljus över arbetsområdet, utan en "hot spot" som kan leda till ansträngda ögon.

Vanligtvis tillverkare rekommenderar att konsumenterna använder en hel glödlampor spektrum ljus tillsammans med bländskydd belysning. Full spektrum glödlampor ger en skonsam tvätt av omgivande ljus som känns mer naturligt än belysning längs ett begränsat spektrum. Dessutom bör konsumenterna tycker alltid noga när du ställer in en arbetsyta, vilket gör det så ergonomisk och lätt att arbeta i som möjligt. Speciellt för anställda som arbetar långa timmar, en bekväm arbetsplats är avgörande.

Förutom att använda anti-bländande ljus belysning, se till att uppgiften ljus för att belysa dokument och pappersarbete är placerade på sidan av skärmen. Detta kommer att minska reflektion som orsakas av ljus studsar bleka papper, och innebär också att ett starkt ljus kan användas för att läsa dokument utan att störa datorskärmen. Använd indirekt ljus för att lysa upp skärmen, och se till att arbetstagarna vila sina ögon regelbundet under arbetsdagen för att begränsa ansträngda ögon. Dessa enkla åtgärder kommer att göra en enorm skillnad i en kontorsmiljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.