Vilka symtom på hepatit?

Hepatit är en inflammation som normalt uppstår på grund av en infektion i levern. Det finns flera olika typer eller stammar av sjukdomen, och varje manifesterar en särskild uppsättning av symptom. Lyckligtvis kan tecken och symtom på hepatit brukar märkas med korrekt testning av läkare, som gör det möjligt att administrera lämplig behandling snabbt och effektivt.

med hepatit A är det inte ovanligt att symptomen vara något mild. Faktum är att vissa människor upplever inga symptom alls. Patienter kan finna att deras energi är låg, även efter en god natts sömn. En låg feber är en av de mer vanliga symtom på hepatit A, och kan åtföljas av ett allmänt minskat intresse för mat och några mindre smärta i musklerna. Det kan också vara en återkommande känsla av klåda till synes utan anledning. I vissa fall kommer de tecken på hepatit A klara upp efter ett par månader, men viruset är sannolikt att återkomma då och då.

symtom på hepatit B omfattar samma allmänna känsla av trötthet, avsaknad av aptit och allmän smärta i leder. Det finns också möjlighet att uppleva en del smärta i buken, i det allmänna området i levern. Människor som lider med denna form av hepatit kommer sannolikt också att märka att utveckla gulsot samt en mörkfärgning av urinen. Till skillnad från hepatit A, kan hepatit B orsaka permanenta skador på lever, om de inte behandlas i tid.

med symptom av hepatit C, samma allmänna kännetecken i samband med två andra former av infektionen är närvarande. Dessutom kommer hepatit C ger en känsla av ömhet i området kring levern, samt en del illamående och eventuellt kräkningar. Både hepatit B och C kan överföras till andra, även när det inte finns några uppenbara tecken.

Det är viktigt att notera att symtom på hepatit i samband med varje av de tre grundläggande typer kan vara nästan obefintlig. Detta gör det relativt enkelt för någon smittats av sjukdomen att tillskriva milda symtom i andra situationer, såsom uppkomst eller efter en förkylning, stress eller brist på sömn. Eftersom hepatit har potential att orsaka permanent leverskada är det viktigt att kontrolleras för tecken på det villkor, särskilt om personen bedriver någon typ av verksamhet där det finns en chans att insjukna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.