Vilka symtom på diabetes?

Diabetes inträffar när kroppen inte producerar tillräckligt eller korrekt använda insulin. Våra kroppar använder insulin för att omvandla kolhydrater till energi. Ungefär 13 miljoner amerikaner har fått diagnosen diabetes, men orsaken är fortfarande okänd. Många läkare tror att brist på motion och övervikt är viktiga faktorer.

Många människor vet inte det finns risk för diabetes. Om en person är under 65 och får liten eller ingen motion, eller över 65, kan han vara en kandidat för diabetes. Om en person är överviktig, har en diabetes i släkten, eller latinamerikanska, afrikanska amerikanska, asiatiska amerikaner, indianer, eller en Stillahavsområdet, kan han vara en kandidat för diabetes. En kvinna som har fött ett barn som väger mer än nio pounds kan också ha en högre risk för diabetes.

Symtom vid diabetes inkluderar extrem törst och hunger, viktminskning, trötthet, frekvent urinering, allmän irritabilitet, och dimsyn. De flesta människor upplever varje av dessa symptom då och då, så de är lätta att ignoreras. Om du eller ett älskat en upplevelser några eller alla av dessa symptom regelbundet, se din läkare om diabetes test.

Pre-diabetes är ett tillstånd när blodsockernivåerna är förhöjda, men har inte nått farliga nivåer. Efter att ha pre-diabetes innebär inte en person som slutligen kommer att ha diabetes. Progression till diabetes kan undvikas genom viktminskning, diet, motion, undvika tobak och sänka blodtryck och kolesterol.

För att testa om diabetes eller pre-diabetes, kommer en läkare att ge en fastande plasmaglukos Test eller en oral glukostolerans Prova blodsockernivåer. Efter en snabb, om blodsockret ligger över 100, kanske en person har pre-diabetes. Om blodsockret ligger över 125, kanske en person har diabetes.

diabetesbehandling inkluderar insulininjektioner och en förändring av vanor. Daglig motion och en hälsosam diet av frukt, grönsaker och fullkornsprodukter bidrar till att förebygga diabetes. Alltid tala med din läkare om hur du ändrar din diet eller början ett träningsprogram. Med rätt kost och motion, kan du sänka din risk för diabetes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.