Vilka är symtomen vid dyslexi?

Dyslexi är ett tillstånd som drabbar läsa, skriva och stava förmåga och det kan ha många symtom. Vad är viktigt att inse om detta utvecklingsstörning är att symtomen av dyslexi varierar efter åldersgrupp. De kan också vara närvarande i mindre eller större grad mellan individer, och de är inte alltid fångas av lärare eller föräldrar. Dessutom kan tecken på dyslexi föreslå andra inlärningssvårigheter, och även om det är viktigt att få människor testas för sjukdom när det är misstänkt, inte test inte alltid sluta i diagnostik av dyslexi. En annan faktor att tänka på, särskilt när de söker för detta tillstånd hos små barn är att barn kan nå utvecklingsmässiga milstolpar vid olika tidpunkter utan att ha några inlärningssvårigheter.

Några symptom på dyslexi som kan noteras i förskolan barn hör förseningar i att lära sig att prata eller uttal som fälls ljud i ord. Kom ihåg att barn ofta gör ordet misstag som de lär sig att prata, och ensam dessa två symptom inte nödvändigtvis en dyslektiker barn. Andra saker som dåligt minne av ord eller oförmåga att komma ihåg ord kan också vara närvarande. Minne kan särskilt påverka saker som att lära sig veckans dagar, månaderna, tal eller namn på figurer. En annan av de möjliga symtom på dyslexi i den här åldern kan innefatta försenad bra motorisk utveckling.

Som barn gå i skolan, kan symptom på dyslexi blivit mer framträdande. Läsförståelsen kan bli mycket svårt att förvärva, och barn kan ha svårt att skriva. SKRIVSÄTT kan vara dålig och det finns gemensamma skrivelse transpositions att dyslektiska barn tenderar att göra, såsom p och q och d och b. Igen, not som de flesta barn först lära sig att skriva, det är inte ovanligt att dessa brev införlivas, men genomförandet kan fortsätta i dyslektiska barn långt in på högre betyg. När dyslektiska barnen läser de kan blanda ihop ord som har samma bokstäver också.

Ökad efterfrågan att läsa och skriva mer flytande börjar som barn når de senare delarna av grundskolan, och här är det inte ovanligt för barn att börja halka efter i betyg. Stavning blir en riktig jobbigt och saker som läsförståelse tyder på att inte allt material som behärskas. Den odiagnostiserade barn är under stor risk här, eftersom de ofta är ganska intelligenta barn som verkar inte gå att få ett grepp om skola på samma sätt sina kamrater gör. De kan börja agera på ett sätt som tenderar mot att undvika varsel och kanske framför allt undvika högläsning uppgifter eller svara på frågor i klassen.

Det bör noteras att, eftersom standardiserade tester i många skolor för barn med dyslexi i högre klasserna fortsätter till gymnasiet sannolikt inte att gå utan uppmärksamhet. Det kan vara svårt eller omöjligt att behärska gymnasiet och högskolenivå material, även om vissa elever inte trots att den inte hade en diagnos. Saker som skrivit delar av SAT test eller gymnasiet prov utgång kan fånga fler studenter också.

De som lyckas högskola har vanligen utvecklats många färdigheter för att hantera sina inlärningssvårigheter, och det skulle innebära att de även fina observatörer av reaktionerna av andra, med starka minnen, och är mycket artikulera. Men vuxna med symptom på dyslexi kan också aldrig läst, kanske har jobb som inte är i paritet med deras intellektuella kapacitet, och kanske fortfarande känner att de måste dölja sina brister av gammal vana. Det kan vara särskilt utmanande för dyslektiker förälder hjälpa skolåldern barnen med saker som läxor.

Med tanke på den tydliga symptom på dyslexi är det svårt att tro det någonsin blir missat i skolan. Det är dock inte alltid fångas, men skolorna är säkert blir bättre om letar efter det. Skam för det är att dyslektiska människor har normal eller över normal intelligens, men kan göras för att känna att de verkligen inte särskilt smart efter upprepade misslyckanden i skolan. Att fånga detta tillstånd i början kan vara en triumf, eftersom det finns många sätt att hjälpa människor att lösa denna fråga och gå vidare till stora framgångar i skolan och arbetet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.