Vilka är de tre typer av Ginseng?

Det finns tre arter av ginseng, orientalisk, sibiriska och amerikanska. Oriental ginseng har använts i traditionell kinesisk medicin i tusentals år. Indianer har också använt amerikansk ginseng för alla sina inspelade historia.

Även om alla tre delar många gemensamma element, det finns skillnader mellan dem. Siberian ginseng är inte riktigt ginseng alls, utan snarare en avlägsen släkting till den orientaliska arter.

Oriental ginseng ( Panax ginseng ) odlas i både Kina och Korea. Red Panax, som ökat med koreanerna är den populäraste formen av ginseng. Den har fått sitt namn från bearbetning av roten, som blir den röd. Vit Oriental ginseng å andra sidan är det ginsengroten som har torka naturligt.

Wild Oriental ginseng är mycket sällsynt på marknaden idag och kan betinga ett pris uppåt tjugo tusen dollar ett uns (31103,3 milligram). Av denna anledning är de flesta kinesiska och koreanska ginseng vanligtvis odlas för att användas.

amerikansk ginseng, ( Panax quinquefolium ) vid en tid var gott i alla bergsområden i USA . Över skörd ledde till snäva begränsningar för denna gång riklig ört. Nu är det bara licensierade ginseng skördare får gräva efter den vilda ginsengroten.

American ginseng är också ofta odlas. Relativt lätt att växa, tar roten ungefär fem år att nå skörd mognad.

sibirisk ginseng, ( eleutherococcus senticocus ) är en avlägsen kusin till Panax ginseng i Orienten. Medan Siberian ginseng delar många av de samma egenskaper orientaliska arter, är det lättare att odla och i allmänhet säljer för mycket mindre.

Alla former av ginseng sägs bidra till att minska stress, förbättra vitaliteten och stärka immunförsvaret. Oriental ginseng, vare sig vita eller röda, ofta tas som en daglig tonic med den extra fördelen av en energikick.

amerikansk ginseng har visat att stöd postmenopausala kvinnor med värmevallningar, minska feber och uppluckring av en torr, hacka hosta på grund av rökning eller andra faktorer. Ryska forskare hävdar att Siberian ginseng stöd i minne, uthållighet och uthållighet. Siberian ginseng är en stapelvara i idrottarens och arbetstagare produktion.

Vilken typ av ginseng bör en person ha? Någon av de tre typerna anses i allmänhet vara mödan värt. Pris och tillgänglighet spelar en viktig roll också. Med tillkomsten av online shopping, alla tre finns lättillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.