Vilka är de tecken på en hjärtattack?

tecken på en hjärtinfarkt kan varieras, och somliga till och med missa att de har haft en mild hjärtattack. Detta är olyckligt eftersom små obemärkt hjärtinfarkter kan orsaka skador på hjärtat, och kan vara föregångare till större attacker. Även om du verkar bara ha ett fåtal tecken på en hjärtinfarkt, bör du ringa räddningstjänsten omedelbart. Vänta inte att köra till sjukhuset, om räddningstjänsten kan komma till dig snabbare. Omedelbar behandling och diagnos förbättrar överlevnad.

Det mest uppenbara tecken på en hjärtinfarkt är bröstsmärta och andnöd. Bröstsmärta beskrivs ofta som krampaktig, klämma smärta. Det kan vara intensiv och sedan gå iväg ett par minuter, bara för att återvända. Folk får dessutom känna att de inte kan fånga andan. Detta symptom kan eller inte kan förekomma, men det kan utökas om bröstet känns pressat och smärtsamt också.

En del människor inte känner sig tecken på en hjärtattack i sitt bröst. Framför allt kvinnor att märka smärta i ryggen eller käken istället för i bröstet, men många har bröstsmärta. Kvinnor kan vara utsatta för illamående och /eller kräkningar, och män kan uppleva detta symptom också. Andra områden där smärtan kan kännas omfatta magen, halsen och varje gren. Det vanligaste är egentligen att smärta i vänster arm anger hjärtattack, men faktiskt en av eller båda armarna kan skada, eller varken en kan göra ont.

En annan av de tecken på hjärtinfarkt är yrsel. Människor kan känna yrsel, lite förvirrad, och måste sitta ner och vila. Återigen förekommer det här symtomet inte alla. Vissa människor svettas ymnigt, vanligtvis en kallsvett som kan åtföljas av några frossa.

När en person har haft en massiv hjärtattack, de kan ha förlorat medvetandet och de kan inte andas. Vissa människor tar oregelbundna grunda andetag och du kan inte väcka dem eller väcka dem. Huruvida tecken på en hjärtinfarkt är enormt märkbar, t. ex. medvetslöshet, eller bara märkbar, är det alltid i ditt bästa intresse att få omedelbar sjukvård.

Det är viktigt att alla människor lär sig tecken på en hjärtinfarkt så att de kan känna igen dem i sig själva och andra. Du vill leta efter de vanligaste tecknet, bröstsmärtor, men kvinnor bör särskilt inte förbise andra tecken som käken smärta och kräkningar. Det var inte förrän nyligen känt att kvinnor tenderade att uppvisa med något annorlunda symtom än män, men vara medveten dessa skillnader, och känner till alla möjliga tecken för båda könen kan rädda ett liv, och det kan vara ditt liv!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.