Vilka är de stora delar av ögat?

Ögat är ett fantastiskt djur organ som kan omvandla vågor av ljus till signaler som hjärnan förstår, i sin tur förmedlar en bild för ögat ägare. Det är också ett mycket komplext organ. Att lära sig grundläggande delar av ögat kan hjälpa dig att förstå samtal med en ögonläkare eller ögonläkare, och kommer också att bistå med illustrera hur ögat fungerar.

Att arbeta utifrån och in, på ytan av ögat är hornhinnan. Hornhinnan är en öppen, mjukt skikt som omfattar känsliga och komplicerade skikt i ögat. Skador på hornhinnan kommer att försämra din syn, men det är också en av de snabbast läkning delar av kroppen. Underneath hornhinnan är sklera eller vita i ögat, tillsammans med iris och pupill. Iris är de färgade delarna av ögat, medan eleven är den mörka området i mitten av iris. Eleven utvidgas och att erkänna ljus till bakre delen av ögat.

Bakom iris och elev är linsen. Linsen i ögat fokuserar ljuset, leda det genom glaskroppen till näthinnan. Glaskroppen är en trögflytande vätska som fyller utrymmet mellan fram-och baksidan av ögat, skydda den känsliga synnerven och näthinnan i bakre delen av ögat och hjälper ögat att behålla formen. Näthinnan är ljuskänsliga området i bakre delen av ögat, som är utrustad med flera strukturer som hjälpa till att översätta ljuset som fokuseras genom linsen till en bild.

De två allmänt kända receptorer i näthinnan är stavar och koner. Stavar är extremt känsliga för rörelse och är koncentrerade längs kanterna av näthinnan. Stavarna är ansvariga för mörkerseende, eftersom de är mer känsliga för små förändringar i ljus, som kan översättas till former och perifer rörelse. Kottar står för förmågan att se i färg, och de är nära koncentrerade i mitten av näthinnan som kallas område fovea. Den fovea ligger i centrum av synfältet, och den omfattas av gula fläcken.

De många foton receptorer i ögat är anslutna till ett sortiment av nerver och blodkärl som alla slutligen ansluta till synnerven. Denna vital del av ögat ansluter med hjärnan, skicka en rad elektriska signaler som hjärnan tolkar som en bild. På grund av det sätt på vilket ljuset filtreras genom ögat, bilder av vad vi ser verkligen fram upp och ner, och synnerven vänder dem rätt sida upp så att tittaren kan riktigt förstå vad som händer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.