Vilka är de hälsosamma effekterna av vin?

Under 1990-talet beskrivs medicinska forskare något som kallas den franska paradoxen. Det paradoxala i detta fall var att franska dieter ingår mycket hög fetthalt livsmedel, särskilt ost. Detta borde ha varit tillräckligt för att täppa igen pulsådern i de flesta, men i stället verkade franska ha mycket god hälsa. Slutligen drog forskarna att detta goda hälsa till stor del berodde vinkonsumtion. Sedan dess har forskare funnit att det finns många hälsofördelar av vin, vilket är goda nyheter för många.

Det är viktigt att förstå att positiva hälsoeffekterna av vin är vanligtvis tillgängliga för dem som dricker i måttliga mängder . Vad är egentligen måttligt? Det är oftast inte mer än två glas vin dagligen. Dricka mer tenderar att skapa negativa hälsoeffekter och kan radera alla potentiella hälsoeffekterna av vin som finns.

Inledningsvis studier inriktade på potentiella hälsan att dricka rött vin. Dessa studier har visat oss flera saker. Rött vin har en antioxidant som kallas resveratrol, som hjälper till att hålla blodet från att levra onormalt. Detta kan minska risken för stroke avsevärt.

En annan möjlig med denna antioxidant är att den kan bidra till att förebygga cancer. Personer som regelbundet och måttligt konsumera rödvin har en total lägre förekomst av cancer, särskilt kolorektal cancer. Rött vin sänker också dåliga kolesterolet (LDL) och ökar det goda kolesterolet (HDL).

Från början var det tänkt att de positiva hälsoeffekterna av vin som är vit är inte lika positiva hälsoeffekter av rött vin. Detta är motbevisas regelbundet. Nu många forskare säger att det kan vara lika fördelar för vita eller ibland ännu mer nytta. I några studier minskat vitt vin dricker mer fria radikaler efter att ha druckit vitt vin än gjorde dricker rött vin. Dessa atomer eller molekyler med oparade elektroner har varit kopplade till en försämring av många celler i kroppen, inklusive huden och hjärnceller.

Några andra hälsofördelar av vin konsumeras med måtta innehålla potentiellt minskad risk för diabetes, och en minskad risk för magsår. Det finns vissa förbehåll, men innan du öppnar flaskan. Kvinnor som ännu inte gått igenom klimakteriet och som har en familjehistoria av bröstcancer ligger på en något förhöjd risk att utveckla cancer genom måttlig alkoholkonsumtion. Dessutom bör gravida kvinnor undvika att dricka alkohol av något slag.

En annan grupp av människor som bör undvika att vin är de personer som tar de flesta receptbelagda läkemedel för att behandla psykisk sjukdom. Dessutom människor som har alkoholberoende kommer att göra mer skada än nytta för sig själva om de försöker att dricka vin för deras hälsa. Den goda nyheten är att några av de positiva hälsoeffekterna av vin finns även i druvsaft. Röd eller lila druvsaft tycks ha några av de anti-koagulering fördelar att vin gör. Om du inte kan dricka alkohol, prova lite juice i stället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.