Vilka är de Ideal Cholesterol Levels?

När det gäller att förstå vad det innebär att en hälsosam nivå av kolesterol i systemet finns det flera faktorer att beakta. Kön spelar en roll vid beräkningen av ideal kolesterolnivån, samt de specifika avläsningar för det goda kolesterolet och det onda kolesterolet. Här är några allmänna riktlinjer som hjälper dig att veta om du har ett problem eller om ditt kolesterol värden är inom rimliga gränser.

En gång i tiden att bestämma den idealiska kolesterolhalten inblandade ingenting mer än att en generell behandling. Till en examen, är att den övergripande behandlingen fortfarande något tecken på en frisk kolesterol nivå. Om avläsningen är under 200 mg /dL, det finns en bra förändring du är väl inom ett säkert intervall och inte benägna att utveckla hjärtsjukdom. Det är dock en god idé att undersöka kolesterolhalten i mer detalj för att avgöra om det finns en sund balans mellan det goda kolesterolet och det onda kolesterolet.

HDL, eller hög densitet kolesterol är bra typ. En idealisk kolesterol behandlingen av kvinnor skulle vara minst 40 mg /dL, medan kvinnor ska ha en sund tolkning av inte mindre än 50 mg /dL. Många läkare föredrar att både män och kvinnor har HDL nivåer som är på 60 till 80 mg /dl sortiment, i kombination med låga värden av dåligt kolesterol.

LDL, eller låg densitet kolesterol, anses den dåliga slag och är mer sannolikt att den grundläggande orsaken till hjärtsjukdomar, inklusive hjärtinfarkt. Syftet med LDL kolesterol är att hålla den så låg som möjligt. En idealisk kolesterolhalten för dåligt kolesterol skulle vara lägre än 100 mg /dL, även om upp till 129 mg /dL har granskats inom en normal nivå.

Underhålla idealisk kolesterol nyckeltal innebär att ta några grundläggande steg för att förbättra kvaliteten på ditt liv. Minskning av de livsmedel som innehåller mycket kolesterol är en början. Lägga till livsmedel som innehåller omega-3 fetter kommer också att hjälpa till att sänka det onda kolesterolet. Regelbunden motion hjälper inte bara till lägre onda kolesterolet, men kan också hjälpa att höja HDL nivåer som har sjunkit under 40 mg /dL varumärke. För människor som röker, avslutar kommer att göra en enorm skillnad i LDL-kolesterolnivåerna och bidrar till att den totala behandlingen tillbaka till en godtagbar nivå.

I vissa fall behövs mer för att rätta till en obalans i kolesterolvärden. Läkare kan använda ett blodprov för att bestämma förhållandet mellan HDL för LDL-kolesterol i blodet och besluta om en behandling. Idag finns många läkemedel på marknaden idag som har visat sig mycket effektiv på höjning av HDL (det goda kolesterolet) nivåer samtidigt som man främjar en minskning av LDL (dåligt kolesterol) nivåer. När det tas enligt instruktionerna från en kvalificerad läkare, är det möjligt att ändra kolesterol förhållande till en balans som vittnar om den ideala kolesterolhalten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.