Vad ska jag titta efter i ett Day Spa?

När de flesta människor tänker på ett dagspa, massage och lerinpackningar ofta kommer att tänka på. Vad bättre sätt att njuta av en avkopplande fristad utan att spendera flera dagar på en resort? På ett dagspa en kan få en tillbaka gnida, aromaterapi, ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr och nästan alla de underbara bortskämd man kan hitta på en resort spa. Skillnaden är att en spenderar bara några timmar på ett dagspa.

Innan du besöker ett dagspa ska du välja den som passar dina behov. Vissa spa är helt enkelt lust skönhetssalonger där man kan förvänta makeovers, ansiktsbehandlingar och andra liknande behandlingar. Andra är mer inriktat på stresshantering, och man kan räkna med att få massage eller behandlingar hydroterapi. Ytterligare andra inriktar sig mer på hälsa och välbefinnande. Vid denna typ av dag spa kan man förvänta kost och motion för att vara en huvudinriktning. Forskning olika bekvämligheter på varje dag spa i ditt område innan ett möte. Det kanske bäst att gå runt i anläggningarna innan ett åtagande.

Alla spa terapeuter och tekniker bör ha tillstånd och licenser ska visas tydligt vid varje stationer. Dagen spa ska också ha intyg visas av Department of Health, styrelsen för kosmetika, och någon annan enhet som fastställs standarder för hälsa och välbefinnande. Dagen spa och alla dess rum och stationer ska vara ren och bidrar till avslappning. Det bör vara en plats där du känner dig bekväm så att du kan glömma jobbet eller barnen för några timmar.

Ta reda på vad olika tjänster innebär. Till exempel när du begär en massage eller en ansiktsbehandling, vilken sort det vara? Kommer du att få bära en baddräkt så att du inte behöver vara naken under en handduk? Om du har känslig hud eller vissa allergier bör du ta reda på vad produkterna används innan du registrerar dig.

Om integritet är en fråga, ta reda på om du måste dela behandlingsrum med andra eller om avgiften för ett privat rum är extra. Var aldrig rädd att ställa frågor om någon av de behandlingar, även om det har att göra med en tekniker-eller terapeutens kvalifikationer. Om det någonsin något som känns obekvämt, gå vidare.

Om du letar efter avkoppling tid, men kan inte ta en veckas semester, varför inte besöka ett dagspa? Efter några timmars bortskämd, du är säker på att känna sig som ny igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.