Vad orsakar Nocturnal benkramper?

Vanligtvis människor förknippar benkramper med begreppet "Charley-häst" som är smärtsamma förnimmelser av täthet och spänningar i musklerna i benet. Det finns tre huvudsakliga områden där obehagliga kramper kan förekomma. Dessa är kalv, foten och låret. Nocturnal benkramper är muskelvärk som uppstår under natten när en person sover och orsakar sömnstörningar som ytterst kan förstöra en god natts sömn.

Även om de kan förekomma samtidigt med andra sömnstörningar, nattlig kramp i benen göra inte har ett orsakssamband till alla kända underliggande medicinska problem. De påverkar främst de äldre och gravida kvinnor, två grupper som tenderar att ha relativt dålig blodcirkulation i benen. Med ett steg längre tillbaka, är nattdjur benkramper återfinns i medelålders och äldre befolkning, men de kan drabba personer i alla åldrar grupp.

En anledning till att en person kan få nattliga vadkramper är för att han eller hon inte dricker tillräckligt med vatten. Vatten är viktigt för att transportera vitaminer, mineraler och andra ämnen i hela kroppen. Hydrering är inte samma sak när man dricker koffein eller alkohol, eftersom de är diuretika och hamna torkningen en person ännu mer. Muscle behöver fukt för att fungera väl, utan att det kramp är mer sannolikt att inträffa. Det är därför som idrottsmän som inte fylla på sina vatten försvinner från sport och motion slutar med ett Charley-häst. Likaså lågt vattenintag i ett annars stillasittande person kan orsaka muskler ryckningar under sömnen.

En annan anledning till nattliga vadkramper är mineralbrist. Låga nivåer av kalcium, kalium och magnesium anförs som orsaksfaktorer för nattlig kramp i benen. Medan de kan alla finns i saker vi äter, vissa livsmedel förlorar mineral nivåer när de behandlas eller förbättrats. Till exempel är nästan 85% av magnesium i korn förlorade när finmalet.

kalciumbrist ansvarar även för muskel skakningar och ryckningar på natten och kan leda till nattliga benkramper. Men gör mjölk och andra mejeriprodukter inte är effektiva källor kalcium ersättning på grund av deras fosfor nivåer. En icke-fosfor som innehåller kalcium tillägg är kanske det bästa alternativet. Ett annat mineral lätt utarmat är kalium, vilket är den viktigaste mineral om muskelaktivitet, fungerar som en elektrolyt i kroppen och bidrar till att utjämna kroppsvätskor. Den spelar också en avgörande roll för muskel kontroll och fungerar som en co-faktor för muskeluppbyggnad.

För att motverka nattliga benkramper, det finns flera kriterier för att kontrollera. Se till att ditt intag av kalcium, kalium och magnesium är på tillräcklig nivå. Kalium-rika livsmedel i kosten bör innehålla bananer, tomater, potatis, broccoli, cantaloupemelon och citrusfrukter. Försök också att eliminera eller minska koffein och socker från din dagligen. Kontrollera att du tillräckligt mycket vätska genom att dricka upp till de rekommenderade åtta glas vatten om dagen.

slutligen befria alla löpande obehag med lokala massage, rörelse eller värme kan hjälpa dig att undvika nattliga benkramper. För massage, gnugga platsen för spänningen i en cirkulär rytm att lossa på muskelspänningar under huden. Sträcka ut vadmusklerna genom att hålla dina tår, dra dem upp mot knät och förlängning av benet rakt ut. Detta kommer att uttömma sträckan reflex innan du går och lägger dig. Om smärtan kvarstår, tillämpa en värme kompress i ca 10 minuter eller ta ett varmt bad eller dusch.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.