Vad är viss användning av lavendelolja?

Lavendel har länge använts för framställning av parfymeringsmedel, men dess historia som en helande ört är lika länge. Nicholas Culpeper skriver i sin banbrytande bok om örter på 1650-talet hävdade att det var väl lämpad för huvudvärk, kramper, kramper och även svimningsanfall.

Lavendel är bekvämt tillgänglig i eterisk olja form, och är så användbar att den har ofta kallats "första hjälpen i en flaska". Det är en av de få eteriska oljor som kan appliceras direkt på huden "ren" eller outspädd.

Oljan är antiseptisk och antibakteriell, och kan appliceras direkt på brännskador och sticker, där det kommer att kyla smärta. Det kommer att stimulera blodflödet till det drabbade området, som kan bidra healing.

De flesta är överens om att doften är lugnande, och kan användas för att minska ångest. Ett par droppar i en arom diffusor som en aromalamp (en liten skål med vatten över ett värmeljus) kommer att ingjuta luften med doften av lavendel och ger balans till överspända känslor.

Lavendel olja smörjas in i tempel kan tysta en huvudvärk, även i vissa fall stoppa en migrän om den inte har tagit för fast ett fäste. Masseras in i nacken och musklerna axeln, kan lindra spänningshuvudvärk och "dator huvudvärk". Oljan är smärtstillande (smärta-minskning), gnugga in det i smärtsamma leder till befrielse från artrit symptom, eller i muskler gjorde ont av överansträngning. Det kommer säkert lukta bättre än de flesta stickande "sport krämer" på marknaden.

Även om många väldoftande kroppsvård produkter, såsom doftande schampo lockar insekter, är lavendel eterisk olja faktiskt ett insektsmedel. Den kan bäras som parfym eller läggas till ett hår skölja för att hålla mygg och andra utomhusaktiviteter irritationen bort. (Män kan använda Citronella eterisk olja för att hålla insekter borta. )

Lavendel eterisk olja är ganska rimliga priser, särskilt i jämförelse med några av de ovanligare oljor, och är så mycket bra om inget hem bör vara utan en flaska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.