Vad är några stretchingövningar?

ofta förbisedd även vid upprepad övningsprogram, stretching är en viktig del för alla fitness rutin och till alla som önskar hålla rörelsen flytande och smidig hela åldrandeprocessen. Stretching övningar hålla musklerna smidiga och motverkar de skärpta effekterna av ansträngande aktiviteter som leder till bristande flexibilitet, och det är särskilt viktigt för seriösa idrottare det hjälper till att förhindra skador och garanterar full rörlighet. Även om det finns hundratals sätt att sträcka, men en början bår kan börja med den grundläggande stretchingövningar nedan.

Kalv Stretch: Stå på armlängds avstånd från en vägg, med tårna pekande mot väggen. Placera handflatorna platt mot väggen och sedan flytta ett ben om en fot längd framåt. Lean in i väggen, böjer knä på benet närmast väggen. En sträcka bör märkas i vadben längst bort från väggen. Håll stretch för tio sekunder, slappna av och upprepa. Byt ben och upprepa processen för kalv på andra benet.

ljumske Stretch: Sitt på golvet med benen drog mot kroppen och fotsulor beröra. Placera armbågarna på insidan av knäna, tryck ner, flyttar knäna mot golvet. En sträcka bör märkas på den övre delen av det inre låret. Håll stretch för tio sekunder, slappna av, och upprepar sedan.

Tillbaka Stretch: Ställ dig på golvet med benen i 90 graders vinkel. Baksidan skall vara flat och armarna måste låsas med handflatorna platt mot golvet. Spänn magmusklerna och luta bäckenet aktiv så ryggen valv och upp mot taket, precis som en katt sträckor. En sträcka skall kännas högst upp på skinkorna och korsryggen. Håll stretch för tio sekunder, slappna av, och upprepar sedan.

hamstring Stretch: Stå med benen raka, och korsa vänster fot över höger. Böj mot golvet så långt som möjligt. En sträcka bör märkas på övre delen av bakbenen. Håll stretch för tio sekunder, slappna av, och upprepar sedan.

Arm /axelsträckning: Stå med ryggen rak och når med vänster arm över bröstet. Använd höger hand för att dra armen in mot kroppen. En sträcka bör kännas i axeln och den övre delen på baksidan av armen. Håll stretch för tio sekunder, slappna av och upprepa. Upprepa processen igen med höger arm.

Återigen, det finns hundratals stretching övningar att använda, men nyckeln är att göra åtminstone ett par varje dag. Som flexibilitet ökar, sträcka lite längre ned stretch längre. Genom olika typer av stretching övningar kommer att se alla muskler och senor är flexibla och kan ett komplett utbud av rörelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.