Vad är några orsaker till torr hårbotten?

En torr hårbotten karaktäriseras av klåda, fjällning och ibland av en ökad frekvens av håravfall. Medan den ultimata orsaken bakom torr hårbotten har att göra med en minskning av rätt mängd olja i håret och ytan i hårbotten, finns det flera orsaker till varför detta tillstånd kan utvecklas. Många av dem är lätt att förhindra och alla orsaker kan behandlas relativt enkelt.

Det är en missuppfattning att de vanligaste orsakerna till torr hårbotten villkor har att göra med ett överflöd av oljor från talgkörtlar. I verkligheten en torr hårbotten resultat från den omvända situationen. Den olja som utsöndras från dessa körtlar är nödvändigt att upprätthålla en hälsosam balans av naturliga smörjning både i hårsäckarna och hårbotten. När en stor mängd av denna naturliga olja inte finns någon anledning blir håret sprött och hårbotten blir torr och flagnande.

Användning av hårda schampon är en av de vanligaste orsakerna till utvecklingen av en torr hårbotten. Sammanfattningsvis är de kemikalier i schampon bort för mycket av den naturliga olja från hår och hårbotten. Slutresultatet är en kliande och flagnande hårbotten samt hår som saknar någon typ av lyster eller fysiska kropp. Ofta byte till ett mildare schampo eller åtminstone minska antalet schampon per vecka gör det möjligt för hårbotten att börja läka.

Hårt vatten kan också orsaka en torr hårbotten. Även om schampo produkten rekommenderas för torrt hår och hårbotten, så fungerar det inte effektivt om hårt vatten används för att tvätta och skölj området. Vatten filter kan installeras på Duschmunstycket att ta bort några av de mineralämnen från vattnet och låt den naturliga nivån av olja i hårbotten och hår till avkastning över tiden.

Diet kan också spela en roll i utvecklingen av en torr hårbotten. Liksom alla funktioner i kroppen, de talgkörtlar kräver rätt näring för att korrekt utföra. Utan rätt näring kommer körtlar producerar inte den eteriska oljor. Slutresultatet är en kliande hårbotten och torrt hår.

Lyckligtvis torr hårbotten behandlingsalternativ finns att ta itu med var och en av orsakerna till en torr hårbotten. Äta balanserad kost hjälper till att säkerställa oljeproduktionen hålls på rätt nivå. Det finns formulerade schampo för att läka och korrigera härjningar en torr hårbotten. Många av dessa samma metoder kommer att minimera torr hårbotten symtom hos en kort tid, vilket gör det möjligt att ta sig igenom dagen med klåda och fjällning. Samtidigt, de behandlingar foder ofta hår och lämnar kvar hår som är lättare att hantera och har en attraktiv glans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.