Vad är manuell lymfatiska dränering?

lymfkörtlar, som finns i hela kroppen, betraktas som en del av immunförsvaret. Noderna hjälpa filtrera bort avfall. Avfallet blir en del av lymfan vätska, som så småningom utsöndras från kroppen. Om lymfkörtlar skadas, får vätskeflöde inte effektivt och det kan ackumuleras vilket orsakar svullnad. Detta tillstånd kallas lymfödem och oftast förekommer i en eller flera extremiteter.

Skador till lymfkörtlarna kan uppstå som en följd av cancerbehandling, såsom strålterapi. Många gånger en kirurg kommer att ta bort lymfkörtlar att göra en biopsi om cancer misstänks. Borttagning av noder, stör flödet av lymfan vätska från kroppen och kan också leda till lymfödem.

Manuellt lymfdränage är en speciell typ av massage teknik som ofta används för att behandla lymfödem. Det handlar om mild massage tekniker, som bidra till att främja vätska lakvatten från den svullna delen. När det utförs regelbundet kan det hjälpa också förhindra vätskeansamling utvecklas i första hand.

Förutom att behandla lymfödem kan manuellt lymfdränage också användas för att bidra till att främja vätska dränering för att avgifta kroppen. En del terapeuter använder det behandla sinus villkor och artrit. Personer som använder lymfdränage för att behandla en sjukdom bör först tala med sin läkare för att avgöra om det är säkert för deras individuella tillstånd. Även om varje situation kan vara olika, oftast manuellt lymfdränage är inte att rekommendera om svullna lem är infekterad.

När du letar efter en terapeut att göra manuellt lymfdränage, det är viktigt att hitta en terapeut som är utbildad i en av erkända metoder. Två av de vanligaste metoderna för att göra lymfdränage är Vodder metoden och Casey-Smith metod. Båda metoderna är uppkallat efter den utövare som utvecklade tekniken och de undervisas mest metoder vid massage skolor.

Personer som utför manuellt lymfdränage är oftast certifierade massörer eller sjuksköterskor, som har haft extra, specialiserad utbildning i lymfmassage. Det nationella lymfödem Network är en ideell organisation började tillhandahålla utbildning och resurser för att personer med lymfödem. Organisationen kan tillhandahålla en lista över kvalificerade manuella lymfatiska terapeuter.

Certified manuellt lymfdränage terapeuter kan kanske lära kunder en modifierad version av massage de kan utföra på sig själva. Även om det inte blir lika omfattande som en behandling av en terapeut kan det bidra till att minska symtomen mellan behandlingarna. Det är bäst att få en läkares godkännande innan du själv lymfmassage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.