Vad är hudtest för kolesterol?

hudtest för kolesterol upptäcker tidiga tecken på hjärtsjukdom. Att mäta antalet och typer av kolesterol i kroppen är mycket viktigt för att förebygga och upptäcka hjärtsjukdomar. Om kroppen har mer kolesterol än den kan använda för att skapa hormoner och bygga celler, detta lager i artären väggar och bildar plack. Detta plack hindrar blodet från att röra sig ordentligt genom kroppen och risken för en hjärtinfarkt eller stroke blir allvarlig. Huden test för kolesterol kan hjälpa läkare att bedöma en patients risk för plaque bygga upp i artärerna.

Den medicinska termen för plackbildning i artärerna är åderförkalkning . Åderförkalkning är ofta asymtomatisk, vilket betyder att en person med lager av fett i artären väggar inte kan få några symptom på sjukdomen. Huden test för kolesterol kan ge läkarna en sammanfattning riskbedömning ska användas för att bedöma risken för att en patient för åderförkalkning.

Även om blodprov för att mäta kolesterol ofta tar 24 timmar för resultaten, ett hudtest för kolesterol tar normalt mindre än fem minuter. Den mäter mängden sterol eller kolesterol i de yttre lagren av en persons hud. Huden test för kolesterol kallas icke-invasiva eftersom ingen nål eller lansetten punktering på huden.

Under hudtest för kolesterol, är en skum pad placeras på insidan av patientens hand. Flytande släpps på områden i pad som ändrar färg beroende på mängden sterol eller kolesterol i huden. En elektrisk stav visar den exakta mängden av kolesterol eller sterol i huden och det är sedan läsa och registreras av medicinsk personal. Till skillnad från blodprov som mäter kolesterol i kroppen, ingen fasta krävs för hudtest för kolesterol.

hudtest för kolesterol är inte tänkt att ersätta traditionella blodprov för att kontrollera kolesterol. Dessa blodprover ge en lipoprotein analys som mäter den totala kolesterol i blodet. Om resultatet av ett hudtest för kolesterol visar en patient som en hög risk för åderförkalkning, skulle läkaren förmodligen skicka patienten för blodprover. Rutinmässig kolesterol testning kan övervaka hur blod skapar, använder, transporterar och eliminerar kolesterol i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.