Vad är en utveckling bedömning?

En utveckling bedömning är en omfattande utvärdering av ett barns fysiska, intellektuella, språk, emotionella och sociala utveckling. Det är vanligtvis när en läkare eller förälder upptäcker att ett barn upplever en utveckling problem i ett av dessa områden. En utveckling bedömning görs av en grupp läkare och experter, däribland barnläkare, audionomer, specialister språk, psykologer barn eller psykiatriker och arbetsterapeuter. Ibland kan det ske genom en utveckling bedömning specialist, som är en person som utbildats för att utföra en stor del av bedömningen ensam.

specialist eller specialister utför utvecklingen bedömning kommer att anpassa frågor och tester som ett barns ålder. Det specifika problemet som drev fram utvecklingen bedömning kommer också att vara en faktor i bedömningen och kan styra sin kurs. Utvecklingen Bedömningen omfattar många frågor och tester av en rad ämnen, inklusive fysisk och motorisk utveckling, emotionella och sociala färdigheter, bland flera andra.

En grupp av undersökningar skall utvärdera barnets syn och hörsel för att utesluta alla fysiska förhållanden som kan orsaka en utveckling problem. Syftet med utveckling bedömning är först och främst att gå till roten av utvecklingsmässiga problem. Ibland kan tal frågor spåras till en utfrågning problem.

Även om man kan hoppas att en barnläkare skulle märka utvecklingsproblem i ett väl baby GRANSKNING, vissa problem är inte särskilt tydlig eller inte visar sig under ett kort besök på läkarmottagningen. Föräldrar måste vara vaksamma och uppmärksamma på sina barns utveckling och få upp alla problem till läkaren. För den bedömning som skall lyckas måste föräldrarna också vara kooperativ, även om linjen förhör verkar onödig. Observationer av barnet bör äga rum med flera personer i skiftande miljöer. Målet är inte bara att identifiera eventuella utvecklingsproblem, men också för att identifiera barnets styrkor och svagheter. En framgångsrik, fullständig utveckling bedömningen bör komma till några slutsatser om ett barns utveckling och vara det första steget på vägen mot en intervention program bör ett problem finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.