Vad är en hälsosam dagliga fiber intag?

Många människor har inte hälsosamt fiber intag. Detta är oroande, som tillräckliga fiber är nödvändigt för optimal matsmältning och tömning. Det kan också bidra till att förebygga vissa sjukdomar. En sund dagliga fiber intag även kan bidra till att underlätta viktminskning, som att äta fibrer livsmedel gör att människor känner full längre, vilket kan göra dieters mindre troligt att mumsa på kaloririka livsmedel.

Många är inte medvetna om hur mycket fibrer de behöver på en daglig basis, men experter brukar rekommendera minst 20 till 30 gram fiber varje dag. Men tyvärr uppskattar American Dietetic Association att många människor konsumerar bara ca 11 gram fibrer per dag. För att få en tillräcklig, hälsosam dagliga fiber intag, bör en person äta mycket grovfoder, såsom frukt, grönsaker, nötter, baljväxter och fullkornsprodukter, dessa livsmedel inte fullt ut smälta i kroppen. I stället en del av dem ut ur kroppen som avfall, med andra avfallsprodukter med på resan. De absorberar också vätskor på väg genom kroppen, vilket bidrar till att göra avföringen mjuk nog att passera genom kroppen utan obehag.

De flesta människor är bekanta med den positiva effekten av fiber på tarmrörelser, men vissa läkare tror också att friska dagliga fiber intag spelar en viktig roll i att förebygga sjukdomar och sjukdomar som påverkar tarm, kolon och tarmar. Åtminstone lämnar en brist på lämplig fiber avfall i kroppen mycket längre än vad den borde vara där. Hälsa experter har funnit att en sund dagliga fiber intag är också viktigt för att sänka risken för hjärtsjukdom i kombination med en låg fetthalt, lågt kolesterol diet. Friska fiberintag kan också hjälpa till att sänka en persons risk att utveckla vissa typer av cancer. Detta är särskilt sant när fiberrik kost kombineras med konsumtion av magra livsmedel och mycket frukt och grönsaker.

För dem som vill upp deras intag av fiber och inse fördelarna för deras hälsa, det finns många sätt att få mer fibrer. Till exempel kan en person börja med frukost genom att konsumera hela korn bröd och spannmål, särskilt de som innehåller nötter och frukter. Havremjöl är ett populärt val bland dem som strävar efter mer intag, och bönor, även fiber rik, kan konsumeras under hela dagen. På samma sätt, tillägger frukt, särskilt äpplen, en fiber punch och smakar gott, det är bäst att lämna huden på för maximal nytta. Potatis, hela korn pasta, och linser är också bra val och de är lätta att lägga till lunch och middag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.