Vad är en allmän medicin praktiken?

En allmän medicin praxis är en läkare som ger ett brett spektrum av grundläggande vård till patienter med både akuta och kroniska sjukdomar. I många regioner i världen, en allmänläkare utgör den främsta läkare för en patient, som ger hänvisningar som nödvändig om en patient utvecklar medicinska frågor som utövaren inte känner sig bekväm för hantering. Till exempel, om en pediatrisk patient utvecklade leukemi, han eller hon skulle hänskjutas till en onkolog för behandling.

Tillämpningsområdet för en allmän medicin praxis är omfattande. De läkare som arbetar för den praxis kan ha specialiserat sig på familjen medicin eller internmedicin, och de kan ofta ta hand om patienter i alla stadier i livet, från barndom till ålderdom. Snarare än att fokusera på en viss medicinsk specialitet som t. ex. hjärt-kärlsystemet eller hjärnan, en allmänläkare vet en hel del om ett stort antal saker som gör utövaren att ge vård eller hänvisningar till patienter med olika villkor, oro, och medicinska frågor.

På en allmän medicin praktiken kan patienterna få rutin physicals, årliga tentor, sport physicals, och behandling för en rad grundläggande förutsättningar, från STREP hals till astma. Om en patient utvecklar komplikationer, eller uppvisar ett utmanande medicinskt tillstånd som kan kräva uppmärksamhet av en specialist, kommer praxis hänvisa patienten som behövs. I praktiken kan också involveras i den långsiktiga förvaltningen av patienter efter att ha stabiliserats av specialister.

Allmänläkare är mycket skicklig på att hantera kroniska tillstånd, och att hjälpa patienter som har att göra med flera medicinska frågor som kräver helt olika behandlingar och försiktighetsåtgärder. En genomsnittlig dag i en allmän medicin praxis kan vara ganska skiftande, med patienter från ett barn med en öroninfektion att en äldre patient som oroar sig klimakteriet symtom. Utövare krävs ofta att tänka kreativt och snabbt, och de måste kunna tänka utanför ramarna för sina patienter.

Många patienter väljer en allmän medicin, praxis och hålla fast vid det för all medicinsk vård genom hela livet eller tills de flyttar till en ny plats. I många delar av världen, kommer specialisterna inte se patienter utan remiss från en allmänpraktiserande läkare praxis som visar att patienten har undersökts och att han eller hon har ett tillstånd som kräver uppmärksamhet av en specialist. Utövare vid en allmän medicin praxis kan omfatta läkare, sjuksköterskor, läkare assistenter, och olika tekniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.