Vad är en Mental Health Assessment?

En psykisk hälsa bedömning är i allmänhet ett eller flera test som utförs av en läkare eller annan hälso-utövare som en psykolog för att mäta status för psykisk hälsa. Det kanske eller kanske inte ha möjlighet att exakt diagnostisera psykiska problem eller förändringar i psykiskt beteende från andra tillstånd som skada. Vanligtvis är det en bild av en persons mentala hälsa i en viss period i taget och varje bild är unik och kan bestå av olika komponenter. Dessa bilder eller bedömningar kan vara användbart även om inte helt korrekt eller avgörande, eftersom de kan innebära behov av att ytterligare utreda frågor rörande psykisk hälsa.

Som tidigare angetts finns kanske flera stycken och delar till en psykisk hälsa bedömning. Läkare kan börja med en rutinmässig fysisk hälsoundersökning, letar efter eventuella problem som skulle kunna påverka tänkande eller beteende. Tentor kan innehålla blod eller andra genomsökningar om det behövs, till exempel elektroencefalogram eller magnetisk resonanstomografi om hjärnskada misstänks. En fysisk undersökning är inte alltid utförs och omfattande scanning är inte alltid en del av dessa undersökningar, antingen.

Även om läkaren gör en fysisk undersökning, han eller hon vanligtvis frågar patienterna frågor om hälsa, beteende, betonar på jobbet eller hemma, och han kan testa saker som förmågan att komma ihåg ord eller datum, eller kännedom om nuvarande händelser som som ledare för landet. Psykologer eller andra psykiska vårdpersonal kan helt enkelt börja med dessa frågor, avstå från en fysisk undersökning. Ett problem med många psykiska sjukdomar är risken för att patienter kan begå självmord. Det är mycket troligt personer kommer att tillfrågas om de har denna föreliggande uppmana eller om de har försökt begå självmord tidigare. Så svårt som det kan vara att besvara dessa frågor, är ärlighet viktigt eftersom det kan vara nyckeln till att få behandling som hjälper.

Före eller efter att ha talat med en läkare eller psykolog, kanske folk uppmanas att ta vissa tester eller frågeformulär som beskriver nuvarande psykiska status. Vissa människor genomgår omfattande intelligens testning. Andra använder ett par minuter att fylla i frågeformulär eller svara på fler frågor från sjukvårdspersonal.

Fyll i former som människor uppmanas att slutföra kan variera i frågor och utseende. Folk kan använda dessa former för att betygsätta känslor av depression, ångest eller självmordsrisk eller frågor på ett formulär kan fråga om personen är van att se eller höra saker som andra människor inte höra eller se.

Faktum är att i vissa fall människor fylla rutinmässigt en av dessa former när de börjar arbeta med en ny terapeut eller psykiater. Vissa människor anser att dessa frågeformulär som en kort version av en psykisk hälsa bedömning. Sådana former kan inte ensam berätta allt om sjukdom och de verkligen försvåras av de problem som människor inte alltid ärliga i sina svar.

När en psykisk hälsa bedömning är klar, och särskilt om någon typ av intelligens testning av allvarlig omfattning skett, kan det ta ett par dagar för läkare att fastställa en diagnos. Inte alla människor kan vänta några dagar, och en preliminär diagnos kunde göras förr så att vissa typer av behandling kan inledas omedelbart. I synnerhet vill att någon annan gör denna bedömning för att se till att människor som är potentiellt självmordsbenägen, farligt vanföreställningar eller som kanske ställer ut tecken på allvarliga hjärnskada får den behandling de behöver direkt. Plats kan få djupt negativa effekter.

Psykisk hälsa bedömning är inte perfekt och inte alltid rätt i sina slutsatser. Som snapshot får mer detaljer från behandling, en annan diagnos för en psykisk hälsa villkor skulle visa sig vara mer lämpligt, ändra behandling. I synnerhet vissa sjukdomar tenderar att vara mycket svårt att diagnostisera, som bipolär II, som ofta ser ut som depression. Dessa bedömningar skall ses som utgångspunkt för diagnostik i psykiatrisk vård: mycket bra, men inte alltid definitiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.