Vad är en Epidural Steroid injektion?

För den som har lidit av smärta i nedre ryggen eller ischias, kan de intygar att det kan vara mycket handikappande. Lindring från smärta är nödvändigt för att fungera normalt, och många smärta i nedre ryggen som lider hitta det i form av en epidural steroid injektion. Många associerar automatiskt ett epidural med smärtstillande ges till kvinnor under förlossningen. I själva verket är det enda som de har gemensamt att en smärtstillande och steroider administreras till epidurala utrymme i ryggraden.

En epidural steroid injektion används främst för smärtlindring för personer som lider med lumbal smärta som smärta i nedre delen, korsryggen av ryggen eller ischias, som också kallas radicular smärta. Smärta i ländryggen är vanligen orsakas av inflammation som orsakas av halkat herniated eller utbuktande skivor. Ischias, vilka tar sig skarp, huggande smärtor i nedre delen av ryggen och benen, är också på grund av inflammation trycker på nerver i ryggen.

Epidural steroid injektion har använts sedan mitten av 20th Century som en icke kirurgiskt alternativ för smärtlindring. Även om det är typiskt tillfällig lättnad-från några dagar till ett år-det kan ge en möjlighet för patienten att börja sjukgymnastik, som ofta inkluderar en regim av stretching och övningar för att stärka ryggen.

Vinsten med epidural steroid injektion är att det är en lokal smärta behandlingsmetod, som riktar den specifika platsen för inflammation. Injektionen innehåller normalt en steroid, t. ex. kortison, methylprednisdone eller dexametason, som lugnar inflammationen. En lokalbedövning som lidokain också injiceras för tillfällig smärtlindring. Ibland kan saltlösning läggas att späda ut de mediciner samt att spola antiinflammatoriska medel runt inflammation. Nålen skall införas, med hjälp av en x-ray, i epidurala området. Det epidurala området sammanfattar Dural sac, som i sin tur omger ryggmärg, nerver osv

Din neurolog, ortoped eller narkosläkare kan ge dig en epidural steroid injektion som ett första steg i att behandla ryggsmärtor. Beroende på graden av smärta och inflammation, kan du få en omgång med tre skott i början. Den epidural steroid injektion är framgångsrik i att behandla smärta ungefär halva tiden, medan andra kan uppleva befrielse, eller en liten inverkan på deras smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.