Vad är en Blodtryck Huvudvärk?

På något sätt verkar det bara logiskt att högt blodtryck skulle orsaka huvudvärk. Kanske är det ordet "tryck", vilket är vad en huvudvärk ofta känns. Eller kanske det är känslan av att blodet är upprörd och bultande mot insidan av skallen.

forskning om högt blodtryck huvudvärk "fenomenet började så tidigt som 1913, då läkaren Theodore Janeway identifierade" morgon huvudvärk "som ett vanligt symptom på högt blodtryck. Dessa huvudvärk, anmärkte han, tycktes minska i svårighetsgrad som dagen gick. Janeway var en man med stor trovärdighet, ett av de första professorerna i medicin vid Johns Hopkins University. Men som inte nödvändigtvis gör honom rätt. Ny forskning tyder på att det faktiskt finns något orsakssamband mellan högt blodtryck och ett högt blodtryck huvudvärk.

En polsk studie för tidning mänskliga Hypertoni , till exempel, krökta 150 högt patienter blodtryck med bärbara skärmar som arbetat kontinuerligt. I slutet av studien, 43 uppgav att de hade huvudvärk-men när de fall jämfördes med avläsningar blodtrycket vid den tiden, det verkade inte finnas någon korrelation.

Långt mer omfattande var en månad långa högt blodtryck huvudvärk undersökning som genomförts av tidning neurologi, neurokirurgi och psykiatri, som omfattade 22. 000 vuxna och också funnit något samband.

ett skrämmande undantag, tydligen, är ett tillstånd som kallas "malign hypertoni, där extremt högt blodtryck sväller synnerven bakom ögat och kan orsaka en förblindande huvudvärk. Detta sker i endast 1 procent av personer med högt blodtryck, med unga afroamerikanska män löper störst risk.

Vad gäller de övriga 99 procent, ytterligare en studie (från Norge) fann att personer med högt blodtryck kan faktiskt ha mindre huvudvärk än en kontrollgrupp. Det beror på beta-blockerare, en populär familj av läkemedel för att sänka blodtrycket, är också en primär klinisk vapen mot migrän.

En del av de påstådda huvudvärk /högt blodtryck länk kan också vara en slump. Personer med svår huvudvärk är mer benägna att besöka en läkare eller sjukhus, där deras blodtryck tas. Det finns även spekulationer om att ångest av att vara diagnosen högt blodtryck kan orsaka en "hög huvudvärk blodtryck. " Slutligen är vissa av samma kost-och livsstilsfaktorer kan ge både.

Ändå är Malcolm lag inte helt övertygad. En professor i epidemology vid University of London, sade han till WebMD: "Min bästa gissning är att högt blodtryck orsakar huvudvärk-men det är bara en gissning. "

Den övervägande bevisning, Men tyder starkt på att ha en huvudvärk om du är benägen att högt blodtryck är inget att oroa sig. Ett par Alvedon sätta ofta frågan till resten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.