Vad är det goda kolesterolet Numbers?

De flesta vet att höga kolesterolvärden orsaka verkliga farorna för en persons hälsa. Men många människor är bara inte säker på vad som räknas som goda kolesterolet nummer. Lärande några riktlinje nummer kan hjälpa en person att ha ett realistiskt mål som att sikta.

Det första du bör veta om det goda kolesterolet siffror är att de uttrycks i olika måttenheter i olika länder. I USA används milligram som standard för att mäta kolesterol och i blodet uttrycks i milligram per deciliter (mg /dl). I Kanada /millimol per liter (mmol L) används för att mäta kolesterol siffror, och detsamma gäller för många delar av Europa.

I USA, det goda kolesterolet siffror för den genomsnittliga, frisk person är mindre än 200 mg per deciliter blod. När en person kommer till 200 mg, anses han ha borderline-höga nivåer av kolesterol. När nivån når 240 mg eller mer är den person som anses ha högt kolesterol.

I Kanada och många europeiska länder, det goda kolesterolet nummer motsvarar de under 5. 2 mmol per liter blod. I sådana ställen 5,2 mmol upp till 6,2 mmol betraktas gränsfall hög. När en persons nivåer flytta över 6,2 mmol per liter blod, hans nivåer av kolesterol vara stor.

Ibland kolesterol tal är sorterade efter vilken typ av kolesterol. Höga LDL-(LDL) kolesterolet är kopplade till tilltäppta artärer och slutligen den ökade risken att få en hjärtattack. Å andra sidan, (HDL) med hög density lipoprotein ofta kallad god typ av kolesterol, eftersom den spelar en roll i att hålla artärerna blir igentäppt. I USA är LDL som är lägre än 70 mg anses vara bäst för dem löper högre risk att utveckla hjärtsjukdom, vilket motsvarar 1,8 mmol i Kanada och många delar av Europa. En LDL nivån på 100 till 129 mg i USA och 2,6 till 3,3 mmol anses nära optimala nivåer för dem som är i lägre eller genomsnittlig risk att utveckla hjärtsjukdom.

goda kolesterolet siffror för HDL-kolesterol anses 60 mg och över i USA och mer än 1,5 mmol i Kanada och europeiska länder. Intervallet 40-59 mg (1,3-1,5 mmol) kan anses godtagbart HDL siffror beroende på ditt kön och andra riskfaktorer för hjärtsjukdom. Allt under 50 mg eller 1,3 mmol är lågt för kvinnor. Nivåerna av HDL under 40 mg eller 1 mmol anses dålig för män.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.