Vad är det bästa sättet att rengöra öron?

Everyday personlig hygien består av att ha rena tänder, ett rent ansikte och nytvättad hår. För många människor, dock inte består inte av rena öron. Öronen är ofta glöms bort, vilket gör dem en fristad för smuts. Öronen hamnen också vax uppbyggd som ackumulerar över tiden. Det finns flera sätt att rensa öronen och minska vax uppbyggd.

ÖRONVAX bort är det viktigaste steget till att ha rena öron. För att ta bort alltför öronvax, använd ett kit öronvax borttagning. Sätt öronvax droppar i örat och ligga ner på ena sidan så att dropparna ta sig genom hörselgången. Efter flera minuter, skölj örat ut över handfatet med varmt vatten. Torka båda öronen ordentligt med en mjuk trasa.

Väteperoxid kan användas för att rena öron i stället för en öronvax avlägsnande kit. Det är inte lika effektiva för tjocka öronvax uppbyggd, men är effektivt för genomsnittet vax ackumulering. Låg på ena sidan och droppa väteperoxid i hörselgången med en glödlampa spruta. Låt det sitta i flera minuter, skölj sedan med varmt vatten. Använd inte väteperoxid mer än en gång i veckan eftersom det kan overdry i hörselgången.

Wax utvecklar bakom öronen, samt inuti. Rengör bakom öronen med tvål och varmt vatten, skrubba försiktigt med en tvättlapp. Det är lättast att göra detta samtidigt i duschen, men det är inte nödvändigt. Torka noggrant med en mjuk handduk. Torka bakom öronen med alkohol och bollar bomull för att ta bort eventuella kvarvarande vax eller tvålrester.

Rengör hörselgången med hjälp av en disktrasa. Bomull kompresser bör aldrig användas i hörselgången eftersom de kan skada trumhinnan. Linda disktrasa runt lillfingret och skura så långt kan nås, sedan handduk torr. Torka av inre delen av örat, liksom alla veck, med bomullstussar och tvättsprit.

Det kan vara nästan omöjligt att rengöra öronen med en överdriven mängd vax ackumulering. Detta gäller särskilt om vax går djupt in i hörselgången. Situationer som denna är bäst överlåtas till en Öron-, näs-och halsläkare, eller ENT. Specialutrustning används för att rengöra öronen i denna situation, innan den påverkar en persons hörsel. Försök inte att ta bort djupt inbäddade vax med bomull kompresser, eftersom de kan perforera en trumhinna och orsaka bestående hörselskador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.