Vad är Uncombable Hair syndrom?

Många föräldrar kämpar med sina barn till synes uncombable eller ostyrigt hår, men det är verkligen en sällsynt genetisk störning som gör vissa barns hår helt unbrushable. Uncombable Hair syndrom, även kallat Pili Trianguli et canaliculi , orsakar ett lidande hår att växa i burrigt fläckar som inte kan lägga platt på hårbotten. Partiell skallighet kan också vara associerade med dessa förutsättningar, eftersom enskilda hårstrån kanske inte förankras ordentligt.

Uncombable Hår syndrom upptäcktes av franska forskare i början av 1970-talet, men det var så sällsynt att färre än 60 fall hade rapporterats av 1990-talet. Ett utmärkande drag i UHS inspirerade annat namn för villkoret: GLASFIBER hår. Barn med Uncombable hår syndrom producerar i allmänhet mycket fin blond eller halmfärgad hår som ser ut som känsliga spunnet glas trådar.

Den grundläggande orsaken till Uncombable Hair syndrom kan vara lättare att förstå genom att studera dess andra namn, Pili Trianguli et canaliculi . Håret (pili) växer ut från follikeln i ett grovt triangulära axel, vilket gör att det knut och curl oregelbundet. Enligt mikroskopisk undersökning, kan en kanal ses som går längs varje hårstrå. Resultatet är en scalpful av untameable blonda hår som går lätt sönder och kan inte kemiskt avslappnad eller rätas ut.

Det är nu inget känt botemedel för Uncombable hår syndrom, till stor del på grund av sin genetiska karaktär. Många barn lider av det villkor gradvis växa ifrån det genom ungdomsåren, men några har varit kända för att ha vissa uncombable fläckar i tidig vuxen ålder. Ibland form av förändringarna hårskaftet som barnets ålder och det blir mer lätthanterligt. Färg och konsistens av hår kan förändras med tiden med på en mörkare nyans och tjockare konsistens.

De som lider av Uncombable Hair syndrom kan känna sig mycket själv medveten om sitt utseende, så föräldrar kan behöva experimentera med olika hår produkter såsom biotin ta itu med några av de frågor hår ledningen. En del barn kan ha onaturligt uncombable hår, men detta är inte detsamma som äkta Uncombable Hair syndrom. Minst 50 procent av barnets hår skall påverkas av den triangulära och räfflade hårstrået tillväxt för att diagnostiseras som Uncombable Hair syndrom eller Pili Trianguli et canaliculi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.