Vad är Natural Skin Care produkter?

Naturlig hudvård produkter omfattar ett brett spektrum av produkter avsedda att hjälpa till att hålla huden frisk och levande, utan att använda konstgjorda eller skadliga ingredienser. Naturlig hudvård har använts i tusentals år, och många moderna produkter utvecklats direkt från gamla metoder i herbalism och traditionell medicin.

Huden är det största organet på kroppen, och är också en av de mest komplexa. Eftersom det kommer i kontakt med utländska agenter dagligen, är den känslig för valfritt antal skadliga effekter. Allt från svampar, bakteriella infektioner, och jäst, att solskador, rynkor och förlorad elasticitet. Naturlig hudvård syftar till att skydda huden mot skador, och att föryngra och vitalisera den.

För årtusenden har människan använt naturen för att finna källor till hudvård. Många av dessa forntida tekniker låter konstigt och motbjudande för oss, blanda saker som obehandlad mjölk, galla, och till och med scat att göra masker och salvor, men när de var mycket populära. Andra antika hudvård tekniker används fortfarande i dag, särskilt en handfull växter som tycks göra underverk.

Även om det finns många folk rättsmedel i en värld av naturlig hudvård finns det också ett antal örter som har visat i kliniska studier för att ha positiva effekter. Kamomill, till exempel, används som en mild antiinflammatorisk ta hand om huden. Också möjligt är trollhassel, som kan fungera som ett starkt sammandragande, inte olikt tvättsprit.

Tea tree-olja är kanske en av de mest populära naturliga hudvårdsprodukter. Trädet i sig har använts i Australien i årtusenden, för behandling av sår och en hel rad hudåkommor. På 1920-talet började väst för utvinning av olja från tea tree, och rapporterna publicerades rapportering om tea tree-olja är otroligt antimikrobiella egenskaper. När antibiotika blev populär i efter kriget, avtog användningen av många naturliga hudvårdsprodukter och tea tree olja var glömt. På 1970-talet, men liksom naturliga hudvårdsprodukter blev mer populär, började fler människor använder den, och på senare år, med ett antal av antibiotikaresistenta stammar av hud visas, tea tree olja är åter på uppgång som ett naturligt hudvård produkt.

Aloe vera är en annan populär naturlig hudvård produkt, som används för att behandla sår och som en allmän fuktighetskräm. Många naturliga hudvårdsprodukter på marknaden idag har aloe vera i dem till en viss mängd, för att föryngra och återfukta huden. Aloe vera har också antibakteriella och antimikrobiella egenskaper, vilket bidrar till att svampar i schack och huden ren och klar.

Honung är ännu en produkt som används i tusentals år som en naturlig hudvård produkt. Honung är ett bakteriedödande medel och är också en stark antioxidant. Det används i naturlig hudvård att föryngra huden, och att skydda det från solskador, låsning i fukt och håller huden frisk och levande. Andra naturliga hudvårdsprodukter innehåller jojobaolja, vilket är en utmärkt naturlig fuktighetskräm och hud mjukmedel, och sheasmör som kan hjälpa behandla ett antal hudåkommor och minska stretch märken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.