Vad är Medicare Advantage planer?

Medicare fördel planer är en extra och valfri del av Medicare-systemet. Dessa planer är snarlika köpa försäkring förutom att människor fortsätter att göra utbetalningar för del B (Medical) Medicare. Utöver dessa betalningar folk har möjlighet att skriva in sig i olika försäkringsbolag har utgett förmåner. Dessa kan vara mycket lik den bästa leverantören organisationer (offentliga postoperatörer) eller hälsoorganisationer underhåll (HMOs) att folk deltagit i innan de är berättigade till Medicare eller de kan ha olika fördelar. De kan ändra hur täckningen är levererat och vad man betalar för denna täckning.

Det belopp som det kostar att delta i Medicare fördel planerna kan variera. Vissa människor betalar väldigt lite över Medicare del B betalningar och andra kommer att betala en hel del. Planer kan ändra betalning struktur så att människor gör copayments istället för coinsurance betalningar när de har läkarbesök, och de kan förändra självriskerna att antingen öka eller minska dem. Låg kostnad planer kan omfatta HMOs, men dessa ändrar de typer av Medicare som kan tas emot. De begränsar leverantörerna att ett deltagande nätverk (som gör offentliga postoperatörerna), som kan eller inte kan vara till hjälp för den enskilde. En HMO med en stark leverantör nätverk kan ha alla nödvändiga förmåner och vara billigare i kostnad per läkare besök eller inläggning på sjukhus än vad som är vanlig Medicare del A och B.

HMO Medicare planer fördel kan erbjuda andra fördelar som behöver inte komma som normalt omfattas av regelbunden Medicare inklusive vision eller tandvård. De flesta av dessa planer har också receptbelagda läkemedel tjänster (Medicare del D), vilket innebär att människor inte kommer att välja en del D plan. Återigen kan vissa företag begränsar droger som omfattas, eller göra regler för betalningar för dessa.

Det finns några andra Medicare fördel planer som förtjänar diskussion. Offentliga postoperatörerna funktion som HMOs men de tillåter människor att använda ur nät läkare och ersättning vid en mycket lägre takt. Det är mycket viktigt att människor kontrollerar en offentlig postoperatör nätverk har tillräcklig leverantörer finns, eller det automatiskt övergår konsumenterna till att betala mer för sin sjukvård. Kontrollera särskilt listor av specialister och göra en del ringer för att se till dessa specialister är fortfarande faktiskt ingått avtal med den offentliga postoperatören nätet.

Privat avgift för tjänsten planer (PFFS) kan ta ut en premie över Medicare B, som betalas till ett försäkringsbolag. Dessa planer har inte nätverk, och kan ta ut en copayment och /eller del av den totala beloppet faktureras, som kallas balans fakturering. Att hitta läkare som kommer att ta denna plan kan vara svårt, och läkare kan vid varje besök avgöra om de accepterar täckning, så det är omöjligt att vara vissa läkare kommer alltid att acceptera denna plan.

Det finns andra Medicare fördel planer för personer med särskilda medicinska behov. Ett alternativ till någon av dessa planer är Medigap täckning, som erläggs på toppen av Medicare bidraget och bidrar till att täcka mer av coinsurance betalningar och vissa tjänster som inte erbjuds av Medicare. Vissa människor kan finna denna bonus täckning mer användbar än nytta planer, eftersom det försäkrar den person som de har rätt till alla Medicare täckning, plus mer. Medicare fördel planer, däremot kan ändra eller begränsa Medicare täckning.

Dock bör folk vet att det inte är nödvändigt att ha Medigap och ett Medicare fördel plan. Typiskt Medigap fungerar inte om en person anmält sig till en fördel plan. Det är faktiskt olagligt i många fall för dem som har fördel planer på att säljas Medigap.

En annan sak som bör beaktas är Medicare del D eller receptbelagda läkemedel täckning. De som tittar på fördel planer bör kontrollera drogen täckning. Medan majoriteten av planerna ger vissa bestämmelser om minskade kostnader pris drogen, inte alla planer göra, och separata inskrivning i del D kan vara nödvändiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.