Vad är Intestinal Lymphangiectasia?

Intestinal lymphangiectasia är ett sällsynt tillstånd där lymfkärlen som ansluter till tunntarmen blir förstorad, vilket hindrar deras förmåga att transportera vätska. Detta hämmar kroppens förmåga att bearbeta fetter och absorberar protein, och det kan leda till allvarliga medicinska komplikationer. Det finns ett antal orsaker till intestinala lymphangiectasia att ske och behandlingsalternativ vanligtvis beror på att lösa orsaken och justera patientens diet för att göra det lättare för patienten att ta upp näring.

Hos friska patienter, lymfkärlen som ansluts till tunntarmen bära bort fett som har smält av tunntarmen, tillsammans med proteiner. Hos en patient med intestinal lymphangiectasia, dessa vätskor finnas kvar i tarmen i stället för att transporteras i lymfkärlen, eftersom fartygen är svullna. Patienten får diarré, kan och utveckla illamående, kräkningar och buksmärtor. Vissa patienter också uppleva lymfödem.

Detta är en malabsorption tillstånd, som kännetecknas av svårigheter med absorberande nödvändigt kosten näringsämnen. Intestinal lymphangiectasia är just en form av protein-förlora enteropathy, vilket innebär att patienten får proteinet förlust genom tarmen och kan utveckla ett tillstånd som kallas hypoproteinemia, som kännetecknas av låg protein i blodet. Intestinal lymphangiectasia diagnostiseras med en patient intervju och en biopsi som kan användas för att identifiera den utvidgade lymfkärlen.

Hos vissa patienter, förstorade lymfkörtlar fartyg är medfödda. I andra fall kan de ha orsakats av förhållanden som konstriktiv perikardit eller pankreatit. I dessa fall kan patienten behandlas, och han eller hon kan återfå normal tarmfunktion över tiden. Medan patienten att återhämta sig, kommer en specialitet diet användas för att hålla patienten frisk. Denna diet används på lång sikt för patienter med medfödd intestinal lymphangiectasia.

diet för patienter med detta tillstånd har låg fetthalt och hög halt av protein för att underlätta upptagningen av näringsämnen. Patienten tar även kosttillskott för att bekräfta att hon eller han blir nödvändigt kosten näringsämnen, inklusive vitaminer och mineraler. Även om det kan ta tid att anpassa sig till kosten, patienter med kronisk intestinal lymphangiectasia kan uppleva mycket fulla liv. När detta villkor diagnostiseras hos små barn bör föräldrarna se till att utbilda vårdgivare om behovet av en restriktiv diet och det är nödvändigt att ta kosttillskott i rätt tid, att göra klart att barnets kost behandlar ett hälsoproblem och att hög- fett behandlar eller snacks bör inte lämnas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.