Vad är Hörseltekniska hjälpmedel?

hörseltekniska enhet, också känt som ett ALD, är någon typ av enhet som hjälper människor med hörsel-kommunikation. En hörapparat, till exempel, är en hörseltekniska enhet. Men hörapparater är inte alltid tillräckliga. Dålig rumsakustik och bakgrundsljud kan ibland hjälpmedel göra hörsel nästan meningslös. Därför kan ytterligare hörseltekniska hjälpmedel vara till stor hjälp.

En-till-en kommunikatörer är typer av hörseltekniska hjälpmedel. En en-till-en Communicator är ett system som tillåter en person att höra, via en hörapparat eller en uppsättning hörlurar, bara vad en viss person säger. Den som talar talar i en mikrofon och ljudet förmedlas direkt i en-till-en ALD. Dessa typer av hörseltekniska hjälpmedel är särskilt användbara vid föreläsningar. Därmed kan de ge studenterna en ovärderlig resurs.

Personlig frekvensmodulering (FM) system är också typer av hörseltekniska hjälpmedel. Dessa system fungerar med vissa frekvenser som avsatts till hörseltekniska hjälpmedel av Federal Communications Commission. Dessa typer av hörseltekniska hjälpmedel fungerar som små radiostationer. Talaren använder en sändare som kommunicerar direkt till lyssnare särskilda ALD eller hörapparat. Många teatrar har föreläsningssalar och kyrkor finns stor framgång i att förbättra kommunikationen genom personliga system frekvensmodulering.

Det finns också hörseltekniska hjälpmedel som är helt visuella, och även en del som baseras på fysikaliska egenskaper. Dessa hörseltekniska hjälpmedel kan användas på egen hand eller i tillägg till auditiva enheter. Vissa hörselskadade och döva har hörseltekniska hjälpmedel installerade i sina hem för att låta dem veta när ett larm utlöses när det finns någon på dörren, när det är dags att vakna upp på morgonen. En dörrklocka, till exempel, skulle kunna anslutas till en strobe ljus. En klocka eller alarm kan anslutas till en liten vibrator som går bort varje timme eller vid en angiven tidpunkt. Stängt bildtexter TV är också ett exempel på en visuell hjälp lyssnar enhet.

Om det finns ett barn i ditt liv som är döv, ska du veta att det har regeringen lagstiftningen om utbildning och hörselskadade elever. Enligt American Disabilities Act, den Personer med funktionshinder skollagen och avsnitt 504 i Rehabilitation Act, hörselskadade barn har rätt till hörseltekniska hjälpmedel som ger dem möjlighet att förstå sina lärare och andra som rör undervisning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.